Dit is een voorgerecht wat heerlijk is als entree bij een Italiaans etentje:
salade van veldsla met geblancheerde groene asperges, oranje en rode tomaatjes en mozzarellabolletjes. Heerlijk is de combinatie met de taggia-olijven.
Nodig voor 2 personen:
1/2 zakje veldsla
250 gram oranje en rode kleine tomaatjes in tweeën
300 gram groene asperges
16 taggia-olijven (AH)
200 gram mozzarellabolletjes
4 el extra vergine olijfolie
11/2 el witte balsamicoazijn
1 tl honing
versgemalen peper
Bereiding:
Snijd de harde uiteinden van de asperges en snijd de rest in stukken van 2 cm. Blancheer de aspergestukken, behalve de kopjes 8 minuten in kokend water (de kopjes de laatste 2 minuten erbij doen) giet af en spoel koud.
Verdeel de veldsla over de borden.
Daarop de lauwe aspergestukken, de tomaatjes, de taggia-olijven en de mozzarellabolletjes.
Klop een sausje van de olijfolie, balsamico en de honing en druppel de dressing over de salades