Dit lekkere broodje Stroganoff kun je op een vlugge manier opdienen, wanneer je extra stroganoff maakt voor bij pasta. Maar je kunt deze stroganoff natuurlijk ook apart maken voor deze gevulde broodjes.
Je kunt met deze stroganoff natuurlijk ook pasta serveren, zie dit recept van zwarte pasta met stroganoff.
Ook lekker is een broodje met ragout van paddestoelen en wortel
Voor dit broodje stroganoff heb je nodig:
nodig voor vier personen:
2 el olijfolie
1 rode ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
250 g gemengde paddestoelen schoongeboend,en gesneden
2 rode puntpaprika’s in stukjes
1 flinke el tomatenpuree
scheutje droge witte wijn
125 g crème fraiche
2 flinke tl gerookte paprikapoeder
1 flinke tl zoete paprikapoeder
snufje chilipoeder
1 handje rucola
voor de broodjes:
4 harde volkoren broodjes
bereiding: fruit de ui en knoflook samen zachtjes in een anti-aanbakpan in de olijfolie gedurende vijf minuten.
Voeg er de paddestoelen en paprika-stukjes aan toe, bak ze op vol vuur twee minuten mee en breng op smaak met zout en peper.
Voeg aan het paddestoelen-mengsel in de pan de gerookte- en zoete paprikapoeder toe, zoals ook de chilipoeder en bak deze even mee op laag vuur.
Doe er de tomatenpuree, de droge witte wijn en de crème fraiche bij en roer door op matig vuur. Doe er zoveel heet water bij tot er een mooie dikke paddestoelen-saus ontstaat.
serveren: snijd de kapjes van de broodjes en druk de broodjes in. Roer op het laatst van het vuur af nog wat rucola door de stroganoff en vul er de broodjes mee. Leg er de kapjes weer terug op en serveer.