Dagmenu 109

Het was gister weer een heerlijk zonnige dag, hier in het zuiden des lands en zijn we gezellig de markt opgegaan in Den Bosch. Waar we heerlijk pittige parmezaanse kaas hebben gekocht én, omdat we er toch waren, nog een andere pittige maar ook weer niet al te, lekker smeuïge 30+kaas voor op brood.
S’avonds ging een deel van de parmezaan over de lasagne heen, die gemaakt moest worden voor drie personen. Dat valt nogal niet mee, want het eet altijd zo lekker door, en ik had die ene handige kleinere schaal uit mijn handen laten glijden (gelukkig deze keer zonder inhoud) dus nu een grote schaal bescheiden zien te vullen.
Dat lukte, we hebben er ieder twee stukjes van gegeten, vandaag maar weer de ‘jeweetwelhaak’ erop. Ik wil genieten van lekker eten en niet miesmuizen over lasagne met heerlijk vette bechamelsaus met een laag kaas erop, voor die enkele keer dat we het eten.

Ontbijt: Het lijkt meer dan het is op de foto hoor, drie in de pan van maar 1 banaan, 1 ei, 35 g havermout, blauwe bessen en een perzik in stukjes, hier het basisrecept.

Tussendoor: water

Lunch: mijn man wilde het wel eens proeven, geroosterd brood met guacamole, zeezout en zachtgekookt ei. Dus at ik dat ook weer, en dat was bepaald geen straf.

Tussendoor: stukjes kaas geproefd op de markt, thuis een mineola en veel water en koffie zwart.

Avondeten: Lasagne zelf gemaakt uiteraard, en alles van recept 3/4 gedaan aangezien we maar met drie man waren. Alleen niet handig die grote schaal, maar goed dan was de lasagne wat platter maar zeker niet minder lekker. ( alhoewel wij altijd lekker eten, is deze kok niet volmaakt zo jullie zien)
We dronken er een rood wijntje bij (vooruit nog een wijntje)

S’avonds: koffie met twee blokjes pure chocolade

2 wijntjes droge witte wijn met stukje kaas, en schaaltje ongezouten pistachenootjes

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.