Ganache op koekkruim

Ganache op koekkruim

Deze simpele dessertjes van ganache op koekkruim, is echt in twee minuten klaar. De inspiratiebron hiervoor is het mooie programma ‘Binnenste Buiten’ De kok Ramon Brugman serveerde ganache als klein dessertje in een glaasje na een hoofdgerecht. Er is geen recept van geplaatst, maar hij vertelde hoe hij dit ongeveer maakte, en ik heb dat grotendeels onthouden en gemaakt.
Ik maakte de ganache van plantaardige room met pure chocolade. Maar je kunt natuurlijk prima slagroom daarvoor nemen. De bodem hield ik simpel door deze van volkoren koekkruim te maken. Maar je kunt ook wat boter of margarine smelten, daar dan de koekkruim door roeren en aandrukken op de bodem van de glaasjes. Aan jou helemaal de keus.
Wanneer je de desserts te klein vindt, verdubbel je gewoon de hoeveelheden.
Kijk voor meer lekkere desserts eens hier
Ik maakte de ‘ganache op koekkruim’ op onderstaande manier:

voor twee personen:
50 g pure chocolade in stukken
15 g margarine of boter
1 tl oploskoffie
1/2 dl (plantaardige) room
2 volkoren koekjes
2 blaadjes munt 🍀

bereiding: zet een metalen kommetje met de (plantaardige) room, op een pannetje waarin je een laagje water aan de kook hebt gebracht. Zet het vuur eronder laag, het kommetje mag het water niet raken. Doe er de chocolade bij, en laat al roerend smelten, wanneer de chocolade bijna gesmolten is haal dan het kommetje van de pan. Het blijft nog wel warm genoeg om alle chocolade te doen smelten. Roer er voor het glansje, de boter of margarine door.
Zet even weg, verkruimel in twee glaasjes in ieder glas een koekje, en lepel er netjes de ganache in die nog wat warm moet zijn. Laat opstijven in de koelkast, en haal ze er een half uur voor je ze gaat uiten uit de koelkast.
Serveer met een blaadje munt

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.