Pastinaaksoep met gremolata

Pastinaaksoep met gremolata

Deze heerlijke pastinaaksoep met gremolata werd gemaakt op man’s kookclub, en komt hier ook regelmatig op tafel. Het is een fantastisch soepje. De gremolata als topping voegt er een heerlijke smaak aan toe. Gremolata is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie en wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het komt van het Italiaanse gremire, dat vullen betekent.
Nieuwsgierig geworden naar meer soeprecepten? kijk dan eens hier.
Voor deze pastinaaksoep met gremolata heb je nodig:

voor 4 personen:
3 pastinaken
1 appel in stukjes
2 stelen bleekselderij in maantjes
1 ui gesnipperd
1250 ml kippenbouillon
1 dl room
Laurierblad en tijm
Klontje boter
knijpje limoensap

nodig voor de gremolata:

1 citroen rasp
4 eetlepels zeer klein gesneden verse peterselie
2 teentjes geperste tenen knoflook

Bereiding pastinaaksoep: in een soeppan klontje boter laten smelten en de ui hierin laten stoven. Laat de gesneden appel en bleekselderij even mee stoven. Schil de pastinaken en snijdt hem in stukken, en voeg deze toe in de pan samen met de bouillon en kruiden.
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken. Pureer daarna de soep met de staafmixer mooi glad en voeg er de room aan toe. Voeg er als extra smaakoppepper een knijpje limoensap aan toe.

Schenk de soep in een diep bord en voeg een beetje gremolata toe.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.