Gevulde courgette-bloemen met gegrilde maiskolf en romige pasta

Wanneer je eraan kunt komen zijn deze gevulde courgettebloemen erg lekker om te maken, met een simpele pasta met een lichte saus van wat ingekookte room met salie, knoflook en parmazaanse kaas een supergerecht.
Eet er een gegrilde maiskolf, gegrilde courgettes of een salade bij, wat je maar lekker vindt. Maiskolven uit de supermarkt hoef je niet zolang voor te koken, zo’n 20 minuten naar het schijnt. Deze maiskolfen die ik rechtstreeks van de bouw heb gehaald namen anderhalf uur voorkooktijd in beslag.
Daarna kon ik ze heerlijk grillen in de oven, ze waren lekker zoet, heerlijk om de in roomboter ingesmeerde mais eraf te kluiven.
Geweldig ook met een glas droge witte wijn !
Nodig voor 3 personen:
Voor de gegrilde maïskolven:
3 maïskolven
3 el roomboter

Voor de gevulde courgette-bloemen:
3 courgette-bloemen
150 gram ricotta
9 blaadjes salie in reepjes
rasp van 1/2 citroen
versgemalen peper en zout
50 gram parmazaanse geraspte kaas
1 bord gevuld met bloem
1 bord gevuld met een geklutst ei
6 el olijfolie

Voor de pasta:
225 gram spaghetti van goede kwaliteit
25 gram roomboter
12 blaadjes salie
1 teentje knoflook geperst
60 ml slagroom
versgemalen peper en zout

Bereiding: kook eerst de maiskolven 11/2 uur voor indien ze rechtstreeks van de bouw komen, de exemplaren van de supermarkt even checken na twintig minuten.
Klop met een kleine garde de ricotta, salie, citroenrasp, peper en zout en parmazaanse kaas door elkaar. Vouw de courgette-bloemen een voor een voorzichtig open om te vullen met telkens 1/3 van het ricottamengsel. Sluit de bloemen na het vullen voorzichtig door de bloem iets rond te draaien aan de bovenkant.
Leg ze even aan de kant en ga verder met de pasta: fruit de salie en knoflook zachtjes in de roomboter en voeg er de room aan toe. Breng op smaak met zout en peper en laat iets inkoken. Zet de saus uit. Kook vast water voor de pasta en warm de grill van de oven vast voor. Smeer de drie maiskolven in met de roomboter en plaats ze op een rooster onder de grill. Grill de maiskolven in een 15 minuten rondom iets bruin door ze af en toe te draaien.
Kook nu de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar, ondertussen ga je verder met de courgette-bloemen. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en haal de gevulde courgette-bloemen eerst door het eimengsel en daarna door de bloem, schud het teveel aan bloem er voorzichtig af en bak in de olijfolie in 5 minuten rondom iets bruin.
Giet de gare spaghetti af en verwarm de saus. Roer de saus door de pasta.
Serveren: leg op ieder bord een gegrilde maiskolf, een gevulde courgettebloem en schep door middel van een bakring, op ieder bord een portie pasta.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.