Ananastaartje met magere kwark, honing en kaneel

Het ananasgebakje op basis van havermeel (havermout in hakmolentje vermalen tot meel) als ontbijt was superlekker en vooor herhaling vatbaar. Ik deed er nog wat magere kwark op met wat kaneel en honing.
Je kookt de ananas eerst even een minuut in kokend water om het enzym bromelaïne stuk te koken. Dit enzym zorgt namelijk voor een prikkelend gevoel aan je tong en gehemelte.
Je kunt het schoteltje het beste de avond ervoor maken, scheelt je een hoop tijd. Wat je ook kunt doen is  de hoeveelheden in viervoud maken en dan een grotere vorm pakken, dan heb je voor vier personen een leuk taartje.
Het is gezien het tijdrovende aspect ervan een typisch weekend/ verwenontbijtje

Voor 1 persoon:
1 ananas (gewoon een hele pakken, de rest bewaren in bakje)
45 g havermout
1/2 tl bakpoeder
1/2 ei
6 el plantaardige melk
1 tl gesmolten kokosolie
1 tl honing
Klein vuurvast kommetje

Topping:
2 el magere kwark
kaneel
honing

(voor) bereiding: snijd van de ananas de steel met steelaanzet af en dan in de lengte in vieren. Dit doe je door de ananas rechtop te zetten. Daarna snijd je de ananaskwarten nog een keer over de lengte door. Snijd het harde stuk aan de bovenkant (kern van de ananas) overdwars.af, daarna snijd je de ananas over de lengte ruim langs de schil weg. En vervolgens in smalle stukjes. Kook de ananasstukjes een minuut en spoel in bolzeef koud.
Maak een beslagje van het havermeel, kokosolie, ei, plantaardige melk en honing. Vet een 1-persooms ovenschaaltje in met wat kokosolie en beleg de bodem en rand met ananasstukjes. Stort er het beslag in en bedek ook de bodem met ananas. Doe er een folietje over en zet voor gebruik in de koelkast.

bereiding: verwarm de oven voor op 160 graden en zet het ananastaartje 40 minuten  im het midden van de oven.
Laat iets afkoelen. Leg een bord over de vorm en keer deze om op het bord, schud voorzichtig tot het taartje loslaat van de vorm en haal de vorm er voorzichtig af
Lekker met kwark, kaneel en honing

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.