Gekarameliseerde spruitjes met mangochutney

Gekarameliseerde spruitjes met mangochutney

De gekarameliseerde spruitjes met mangochutney zijn samen met de zoete aardappelpuree is een heerlijk fris/ ziltige combinatie. Zoete aardappels vragen om een pittig ziltige tegenhanger. Jemaakt de zoete aardappelpuree af met sojasaus, limoensap, rode peper en koriander.
Nu kun je er de gemarineerde kip bij serveren, maar kunt ook kiezen voor een bonenburger. Of geef er kidneybonen los bij, dat is ook een goede combinatie, lekker met mango-salsa erbij.
Voor deze gekarameliseerde spruitjes met mangochutney heb je nodig:

voor de gegrilde kipfilet:
2 scharrel-kipfilets à 150 g

Voor de marinade:
2 el sojasaus
2 tl honing
1 geperste teen knoflook
1/2 tl sambal badjak
1/2 el limoensap
1 el olijfolie

Nodig voor 2 personen:
voor de gekaramelliseerde spruitjes:
500 g spruitjes
1 grote rode ui
2 el olijfolie
1 teen knoflook

er na het roosteren door:
2 volle el mango-chutney

voor de zoete aardappelpuree:
750 g zoete aardappels
1/2 rode peper zonder zaadjes
4 el gehakte koriander
2 el limoensap
2 el sojasaus
zout en peper

(voor)bereiding kipfilet: klop de marinade door elkaar, leg de kip in een kleine platte schaal en smeer ze in met de marinade. Laat minimaal een half uur marineren.

bereiding gekaramelliseerde spruitjes: verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de kontjes van de spruitjes en snijd ze doormidden. Doe de halve spruitjes in een kom, doe er de olie bij, pers er de knoflook bovenuit en breng op smaak met zout en peper. Pel en snijd de ui in halve ringen en schep door het spruitjesmengsel.

bereiding zoete aardappelpuree: schil de aardappels en snijd in stukken. Hak het halve pepertje fijn. Zet de zoete aardappels op met een bodem water en breng aan de kook. Laat ze in twintig minuten gaar koken, stamp ze fijn met een pureestamper en breng op smaak met de gehakte koriander, limoensap, sojasaus, zout, peper en de gehakte rode peper.

bereiding kipfilet: grill de kipfilet in de grillpan in tien minuten gaar. Zet daarbij de grillpan niet op vol hoog vuur om aanbranden te voorkomen.

serveren: roer de mangochutney door de hete spruitjes. Schep de zoete aardappelpuree op twee voorverwarmde borden. Leg er de gegrilde kip naast en schep er de spruitjes omheen.
Garneer met gehakte koriander en rode peper.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.