Kabeljauw-tartaar met groenten in Oosterse saus

Kabeljauw-tartaar met groenten in Oosterse saus

Ik maakte deze kabeljauw-tartaar met groenten in Oosterse saus door onder andere blokjes wortel, courgette, en rode ui te roerbakken. Daar ging vissaus, gembersiroop, sambal en limoensap door.
De in blokjes gesneden roergebakken kabeljauw voegde ik op het laatst aan de groenten toe
Heerlijk met rijstnoodles oftewel mihoen. Bij het gebruik van zoveel groenten gebruik is er niet veel mihoen bij nodig. Voor degenen die koolhydraatarm willen eten, neem een half nestje mihoen per persoon.
Kijk voor meer Oosterse recepten eens hier.
Je hebt nodig voor deze kabeljauw-tartaar met groenten in Oosterse saus

voor 4 personen:
500 g kabeljauwfilet in blokjes gesneden (dus je hoeft geen mooie filets te pakken)
olijfolie
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
400 g wortel in kleine blokjes gesneden
400 g courgette in kleine blokjes gesneden
4 el vissaus
6 el gembersiroop
1/2 el sambal oelek
1/2  el limoensap
verse koriander
4 nestjes mihoen
2 el sesamolie

!! Verwarm de borden voor in een oven van 80 graden

bereiding: roerbak de groentenblokjes met ui, en knoflook op hoog vuur gedurende vijf minuten. Roer er dan de vissaus, gembersiroop, limoensap en sambal bij en laat op hoog vuur nog een paar minuten bakken intussen roerbak je in een andere koekenpan de blokjes kabeljauw in twee minuten gaar. Roer de kabeljauw nu door het groentenmengsel en warm nog even door voor het serveren.
Kook water voor de mihoen en wel deze in kokend water, volgens gebruiksaanwijzing. Meestal is dat twee minuten, haal met twee vorken goed uit elkaar tijdens welproces. Spoel af met koud water en schud goed het water eraf. Stort terug in de pan en doe er twee el sesamolie en een snuf zout door.
Serveren: verdeel de mihoen als een spiegel over de borden, verdeel er het roerbak-mengsel over en serveer met de koriander en nog wat van de Thaise chilisaus.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.