Deze pompoensoep met kruidenroomkaas en salie is erg lekker !! En kun je zowel als lunch eten met een lekker knapperig broodje met kruidenroomkaas. Ik maakte de soep met flespompoen, maar je kunt er ook andere pompoen voor gebruiken of zoete aardappels. Je kunt de pompoen ook een half uur op 200 graden roosteren in de oven, dan rooster je ook de ui en knoflook mee (Ik rooster soms ook nog even een courgette erbij)
Voor meer recepten voor soep kun je hier terecht.
Voor bovenstaande pompoensoep met kruidenroomkaas en salie heb je nodig:
Je hebt nodig voor twee personen:
500 g (fles)pompoen of zoete aardappels in blokjes
eventueel een courgette
2 el olijfolie
10 salieblaadjes in reepjes
1 teen knoflook gehakt
1 geel uitje gesnipperd
350 ml bouillon
2 el kruidenroomkaas
bereiding: fruit de ui, knoflook en salie in de olijfolie gedurende vijf minuten in een kleine braadpan. Doe er de pompoen- of zoete aardappelblokjes bij en laat even op matig vuur al onroerend bakken.
Voeg er de bouillontablet toe en kook de soep twintig minuten op laag vuur.
Doe er de kruidenroomkaas bij en pureer de soep in een blender (deze bevalt me het beste, dan wordt de soep prachtig glad) of met een staafmixer.
zou graag de recepten ontvangen heb pompoensoep gemaakt heerlijk