Pompoensoep met kruidenroomkaas en salie

Pompoensoep met kruidenroomkaas en salie

Deze pompoensoep met kruidenroomkaas en salie is erg lekker !! En kun je zowel als lunch eten met een lekker knapperig broodje met kruidenroomkaas. Ik maakte de soep met flespompoen, maar je kunt er ook andere pompoen voor gebruiken of zoete aardappels.
Voor meer recepten voor soep kun je hier terecht.
Voor bovenstaande pompoensoep met kruidenroomkaas en salie heb je nodig:

Je hebt nodig voor twee personen:
500 g (fles)pompoen of zoete aardappels in blokjes
2 el olijfolie
10 salieblaadjes in reepjes
1 teen knoflook gehakt
1 geel uitje gesnipperd
350 ml bouillon
2 el kruidenroomkaas

bereiding: fruit de ui, knoflook en salie in de olijfolie gedurende vijf minuten in een kleine braadpan. Doe er de pompoen- of zoete aardappelblokjes bij en laat even op matig vuur al onroerend bakken.
Voeg er de bouillontablet toe en kook de soep twintig minuten op laag vuur.
Doe er de kruidenroomkaas bij en pureer de soep in een blender (deze bevalt me het beste, dan wordt de soep prachtig glad) of met een staafmixer.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.