Spaghetti met coquille-roomsaus met zalm en dille

Spaghetti met coquille-roomsaus met zalm en dille

Deze spaghetti met coquille-roomsaus met zalm en dille is een buitengewoon simpel maar erg lekker gerecht. Past heel goed binnen een feestelijk etentje. Je hebt maar een paar coquilles nodig, wat het minder kostbaar maakt wanneer je veel mensen te eten krijgt. Lees hier meer recepten met coquilles
Voor deze spaghetti met coquille-roomsaus met zalm en dille heb je nodig:

voor 2 personen:
20 g roomboter
1 teentje knoflook geperst
2 tot 4 coquilles (diepvries AH) ontdooid
100 ml slagroom
200 g verse zalm zonder huid
peper en zout
150 g spaghetti

garnering:
verse dille
parmezaanse kaas

bereiding saus: je fruit de knoflook zachtjes in de boter in een anti-aanbakpan, leg er meteen de coquilles bij en bak deze op matig heet vuur aan beide kanten even een halve minuut, blus af met de slagroom en doe over in een blender. Pureer tot egale saus en doe de saus weer terug in de pan. Breng de saus op smaak met wat zout en peper.
Intussen kook je vast de pasta volgens gebruiksaanwijzing.

Snijd de verse zalm in blokjes en laat een halve minuut in de saus gaar worden. gram verse zalm in een minuut iets gaar laten worden. Voeg er een flinke hand vers gehakte dille bij en proef of er nog wat peper en zout bij moet.
Serveer met parezaanse kaas en nog wat verse dille

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.