Een uitvoerig verslag van een dagmenu deze keer, Deze heb ik geschreven vorig jaar juni toen we net terugkwamen uit Zakinthos.
Na een rustige vlucht veilig geland op Schiphol.
s’Avonds met onze zoons een hapje wezen eten.
Ik had een een roodbaarsfilet met asperges in witte wijnsaus met enkele frietjes en vooraf namen we gezellig met zijn viertjes een mandje twee kleuren stokbrood met dippertjes.
Heerlijk geslapen in ons eigen bedje, geen luid blaffende honden midden in de nacht, ronkende koelkasten en brommende airco’s…nergens slaapt het zo lekker als thuis.
Vanmorgen de dag weer eens begonnen met een banaan-havermout pannenkoek (van 30 gram havermout, 1 ei en een banaan) met verse aardbeien en cashewnoten.
Op vakantie nam ik s’ochtends een ontbijtje van 3 volle eetlepels havermout met 3 volle eetlepels goijbesjes dit mengde ik dan met een handje noten.
Dit onder water zetten en een nacht in de koelkast zetten, s’ochtends afgieten en mengen met lekker vers fruit naar keuze, je hebt tot de lunch geen trek meer.
Tussendoor dronk ik dan veel water, de lunch deden we meestal rond een uur of half twee. Met de lunch nam ik meestal een Griekse salade, omelet met groente (zonder de friet die er altijd standaard bij geserveerd werd) of een Tzatziki, humus of guacamole.
Het waren altijd ruime porties, van het bijgeleverde (pita) brood at ik dan meestal maar twee of drie kleine sneetjes.
s’Avonds bij de menukeuze koos ik als hoofdgerecht meestal voor vegetarisch of vis met heerlijk in kruiden gestoofde aardappels of rijst , vooraf meestal iets zonder koolhydraten en namen we als dessert vrijwel altijd een espresso.
Maar ook wel eens een lekkere baklava (deelde ik dan met mijn mannetje) maar dan hield ik het hoofdgerecht weer licht.
Van het mandje brood wat meestal voor het voorgerecht werd geserveerd nam ik vrijwel niets afhankelijk van het voor- en hoofdgerecht.
Vanmiddag een lunch buiten de deur gehad, we hebben per slot van rekening nog steeds vakantie, een tonijnsalade met gerookte zalm en dille-mayonaise, deze lunch was behoorlijk aan de maat.
Vanavond heb ik daarom een in soja, honing en knoflook gemarineerde zalmmoot, gegrild in de oven en dit op een bedje van snijbiet, geblancheerde (3 minuten) en koud gespoelde peultjes en broccoli, met een dressing van el rijstazijn, el soya, el rode wijnazijn, 1 el citroensap, 1 el olijfolie, 2 el sesamolie. De zalm daarvoor eerst laten afkoelen naar lauwwarm en daarna op de salade leggen.
Lepel er de geklopte dressing over en garneer met in reepjes gesneden rode peper.
Het is wat een saai bordje geworden en wanneer ik het weer maak breng ik het op kleur met rode peper, ik heb het daarom aan het recept toegevoegd.
Als dessert verse aardbeien en mango met daarover gesprenkeld de uit Zakinthos meegenomen Druivensiroop.