Dagmenu 50,51 en 52

Vrijdag, de verjaardag van mijn moeder, heb ik mijn ontbijt daar wat op aangepast door minder havermout (20 gram) op een grote banaan te nemen, deze samen met een ei te pureren en om en om te bakken. Dit samen met veel aardbeien.

Als lunch een lekker groot stuk rabarbertaart, en de hapjes die mijn moeder op tafel had staan.
Mijn moeder zorgt altijd voor voldoende rauwkost en fruit erbij, dus naast toast met kipkerrie- en selderijsalade, kaas en dergelijke was er komkommer, tomaat en verse kersen.

s’avonds zijn we uit eten geweest bij de Wijnberg in Bolsward, tot mijn verrassing was er ook een vegetarische kaart, waaronder een groentequiche met salade.
Deze bestond onder andere uit vele laagjes courgette, wortel, champignons waartussen een heerlijke roomkaas. Hierbij dronk ik twee glazen chardonnay en mineraalwater.
Ik was blij dat het bladerdeeg ontbrak, dit maakt de quiche veel minder machtig. Mijn moeder die deze quiche ook had besteld vond de taart wat minder, die had liever mét deegkorstje.
Het stuk wat ze liet staan liet ik als doggy-bag inpakken voor de lunch van zaterdag. Het dessert was een kop koffie voor mij met erbij een chocoladebonbon.

s’avonds : een glas sancerre en mineraalwater

Zaterdag:
Ontbijt werd een boekweit-pannenkoek van 30 gram boekweitmeel, ei en wat water geklopt. Om en om gebakken, met erop een zespri-kiwi en wat aardbeien met wat honing erover.

Lunch: restje quiche gedeeld met mijn man samen met salade met pp 75 gram bladsla, 50 gram geitenkaas 75 gram blauwe bessen, 35 gram pecannoten, 8 tomaatjes en een dressing erbij van 2 el olijfolie extra vergine 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 tl honing

Avondeten: omdat we naar een verjaardag gingen een  nicoise salade gemaakt (recept op mijn site)

s’avonds: plak cake met koffie en diverse hapjes en chipjes met een aantal glazen rosé

Zondag:
ontbijt: zondag is de enige dag dat ik ontbijt met volkorenbrood, roomboter, rosbief of coburgerham, en jam. Hierbij een zachtgekookt eitje, verse jus’d’orange en zwarte koffie. Ik at drie boterhammen

tussendoor: een groene thee met koekje in Loon op Zand tijdens een stop tijdens fietstochtje

Lunch: na een heel stuk te hebben gefietst van 22 kilometer, met zoon en schoondochter genoten van toast met hummus en geitenkaas, watermeloen met feta, prikkers met mozzarella-bolletjes, olijven en tomaatjes.

avondeten: (4 pers) er was nog saus van stifado in de vriezer, hierbij balletjes gebakken van 300 gram rundergehakt met 1 el oregano, 2 geperste tenen knoflook, peper en zout erdoor. Deze aangebraden en daarna de stifado-saus erdoor geroerd samen met een blik tomatenblokjes.
Dit met zilvervliesrijst en 2 gele, 2 oranje en 2 rode puntpaprika’s samen met courgette in stukken 30 minuten geroosterd op met bakpapier beklede bakplaat met zeezout, oregano en zwarte gemalen peper in oven van 200 graden.
Dit met de gegrilde groenten met feta
Ik eet niet veel vlees en at maar 3 kleine gehaktballetjes

s’avonds: koffie met cantuccini
1 glas sancerre en mineraalwater

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.