Ik maakte voor de lunch gegrilde tortilla met hummus en geroosterde groenten 🥒🌶
We hadden nog een halve pot kikkererwten staan, deze koop ik altijd bij de Turkse winkel hier in het dorp. Scheelt een stuk prijs, ook wat kruiden en specerijen betreft. Voor groenten en fruit loont het ook de moeite waard er eens rond te struinen.
Ik maakte hummus van de helft van de kikkererwten, de andere helft roosterde ik in koekenpan met zeezout en gerookte paprikapoeder.
Voor deze gegrilde tortilla met hummus en geroosterde groenten heb je nodig voor twee personen:
Voor meer lunchrecepten kun je hier eens een kijkje nemen:
voor de hummus:
200 g kikkererwten
2 el tahin (deze haal ik bij de Turkse winkel, veel goedkoper)
2 el limoen/ citroensap
1 tl sambal oelek
1 geperste teen knoflook
3 el olijfolie mild
2 à 3 el vocht van de kikkererwten
zeezout
voor de geroosterde kikkererwten:
150 g kikkererwten uitgelekt en drooggedept met keukenpapier
2 tl gerookte paprikapoeder
zeezout
2 el olijfolie
aluminiumfolie
voor de gegrilde groenten:
16 plakjes courgette
1 rode puntpaprika in stukken
Voorde gegrilde tortilla’s:
2 volkoren tortilla’s
bereiding hummus: pureer alle ingrediënten met de staafmixer. Indien te droog, voeg je er nog wat kikkererwten vocht aan toe.
bereiding geroosterde kikkererwten:verhit de olijfolie in een klein koekenpannetje en rooster de kikkererwten samen met de gerookte paprikapoeder en wat zeezout op hoog vuur. Schud ze hierbij geregeld. Leg er een stuk aluminiumfolie losjes overheen, zodat ze niet uit de pan springen.
Doe dit tot de kikkererwten licht krokant zijn.
bereiding tortilla’s en gegrilde groenten: kwast de pan in met olie, verhit op het vuur en grill de tortilla’s om en om mooi gestreept. Leg ze op twee borden en besmeer met de hummus.
Grill nu ook de groenten mooi bruin gestreept, en verdeel over de met hummus bedekte tortilla’s