Door deze heerlijke romige penne met artisjokken en parmezaan ging groenten die eerst werden geroosterd in de oven. Zoals een groene en rode paprika en twee courgettes. Dit roostersmaakje van de groenten combineerde heerlijk met de artisjokken en romige saus. Artisjokken at ik voor het eerst in Rome waar het onderdeel was van een heerlijk romige saus bij verse tagliatelle. Voor onderstaande penne met artisjokken en parmezaan gebruikte artisjokharten op kruidenolie van de groenteboer. Wanneer je deze in de supermarkt koopt wordt er meer wijnazijn gebruikt in de marinade, persoonlijk vind ik dat minder lekker, maar wanneer je niet anders kunt krijgen is deze of deze een heel goed alternatief, ik gebruik die ook wanneer de groenteboer het niet heeft. Voor het opdienen garneer je de penne met basilicum en geroosterde pijnboompitjes.
Voor drie à vier personen:
voor de geroosterde groenten:
2 courgettes in niet al te kleine stukken
1 groene paprika in stukken
1 rode puntpaprika in stukken
2 tenen knoflook gehakt
1/2 gehakte rode peper zonder zaadlijst
2 el olijfolie extra vergine
peper en zout
1 vel bakpapier
voor de penne:
225 gram grote penne
1 pot artisjokharten op olie (potje 200 g ongeveer)
1/2 pakje room culinair
2 buffelmozzarella’s in stukjes
75 g parmazaanse kaas
peper en zout naar smaak
60 g pijnboompitjes geroosterd
1/2 bos verse basilicum
bereiding geroosterde groenten: doe de courgette- en paprikastukken in een kom samen met de olijfolie, gehakte knoflook, rode peper, zout en peper en schud om. Verspreid de groenten over de bakplaat en rooster de groenten 20 minuten in een oven van 225 graden.
Intussen kook je de pasta volgens gebruiksaanwijzing en giet deze af.
verdere bereiding penne: doe de penne terug in de pan en roer er de geroosterde groenten, de mozzarella, 2/3 van de pijnboompitjes, de parmazaan en de artsjokstukjes door samen met 2/3 van de gehakte basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
serveren: serveer de penne op voorverwarmde borden (even in het hete water zetten)en garneer met nog wat basilicum en een deel van de geroosterde pijnboompitjes.