Gegrilde gelakte zalm uit de oven, met heel veel roergebakken verse oosterse groenten.
Voor 4 personen:
Benodigdheden voor de zalm;
4 moten zalm à 150 gram
3 flinke eetlepels of meer honing
Scheutje soyasaus
2 grote tenen knoflook
limoensap
benodigdheden voor de Oosterse groentes;
1 paksoi van 350 gram in stukken
3 rode paprika’s in stukken
bos bosuitjes in ringen
1 grote courgette in halve maantjes
1 broccoli van 400 gram in stukken en roosjes 2 min geblancheerd
125 gram taugé
2 cm verse gemberwortel geraspt
1 teen knoflook geperst
Klein Spaans pepertje
scheutje soyasaus
1/2 el honing
1 el limoensap
150 gram sobanoodles (minder nodig ivm de vele groentes) (AH)
bosje koriander
Bereidingswijze; roer in een kommetje de honing, soyasaus en de tenen uitgeperste knoflook met wat limoensap tot een sausje, moet ietwat dikkig blijven, eventueel nog wat honing toevoegen.
Pak het rooster van de oven in met aluminiumfolie, leg hierop de moten zalm en smeer met behulp van een kwastje het sausje, mag er royaal over heen gesmeerd worden.
Laat de smaakjes even in de zalmfilets trekken.
Zet de grill in de oven aan op hoogste stand, en kook vast het water voor de noodles., zet de zalm ongeveer 12 minuten onder de ovengrill.
Bak de groentes (behalve de taugè) al roerbakkend op hoog vuur, voeg er de geraspte gemberwortel en de gehakte teen knoflook aan toe en de gehakte Spaanse peper. Bak het geheel tot beetgaar, voeg het restant van de marinade van de zalm er aan toe, en eventueel nog een eetlepel honing en wat soyasaus naar smaak. Zet het vuur uit onder de groenten. Haal de zalm uit de oven, en maak de borden op. Kook de noodles ondertussen in 3 minuten gaar (Op de verpakking staat 4 minuten maar dan zijn de noodles te papperig)
De noodles kunnen door de hoeveelheid groentes best weggelaten worden.