Dagmenu 26

Ontbijt;
Biogarde yoghurt met blauwe bessen, aardbeien, granola en speltvlokken (Natuurwinkel) met honing. hierbij koffie

Lunch;
Een dubbelvolkoren boterham met een halve avocado geraspte paranokaas en een spiegeleitje.
Met erbij een fruitsmoothie

Diner; 2 personen
Als voorgerecht hadden we een caprese salade met een buffelmozzerella  1/2 ons Parmaham, oranje en rode snacktomaatjes met gegrilde gele en oranje paprika’s met een dressing van basilicum met olijfolie (samen in vijzel) met Balsamico met honing.
Erbij bruschetta met tomaatblokjes van twee ontvelde trostomaten, olijven, en versgehakte basilicum, extra vergine olijfolie en versgemalen zout en peper.
Snijd een éénpersoons ciabatta door, bestrijk met olijfolie en gril in een grilpan tot een streepmotief, smeer de helften in met een doorgesneden knoflookteentje.
Doe er het tomatenmengsel op en serveer met de salade.

Tweede voorgerecht; Witlofsoep van 750 gram witlof waarvan een pond gebakken met uitje knoflook en tijm en na twintig minuten koken in ongeveer 500 ml bouillon, pureren met de staafmixer eventueel nog wat bouillon toevoegen. Bak de overige 250 gram witlof in repen zacht en lichtbruin.
Doe de soep in de kommen, doe er de gebakken witlof erop, wat soya cuisine en verse tijm. Voeg er eventueel wat verse geitenkaas, of blauwschimmelkaas op.

Hoofdgerecht; voor 2 pers; Open lasagne met 6 groene asperges met oesterzwammen in een mascarpone roomsausje, asperges 10 minuten koken.
De oesterzwammen bakken met teentje knoflook, een bosje verse salie en tijm, 150 ml mascarpone toevoegen met ruim 1 dl paddenstoelen bouillon, proef of er nog wat mascarpone of bouillon bij moet (de saus moet niet te dik worden)
Daarna pp 2 verse lasagnevellen vier minuten koken.
Leg op twee voorverwarmde borden een lasagnevel en schep er wat van de saus op en wat geraspte parmazaanse kaas leg er drie asperges op en leg er het andere vel op, doe ook daar saus op en doe er wat fijngehakte walnoten en parmazaanse kaas op. Garneer met in de roomboter gebakken salie en druppel er tot slot truffelolie overheen.

Dessert; Verse blauwe bessen, frambozen, bramen met een handje verse munt gevijzeld met een flinke eetlepel palmsuiker. Dit voorzichtig door het fruitmengsel mengen en serveren met munt.

Afsluiter; een lekker glas Muntthee

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.