Weekmenu 3

Weekmenu 3

Onze boodschappen haal ik altijd op een vaste dag, en dat is bij ons op donderdag. Dan ligt ook standaard mijn broodbestelling bij de bakkerij afdeling klaar bij de ah. Het scheelt in tijd én je uitgaven wanneer je wekelijks een weekmenu klaar hebt en daar een keer in de week de boodschappen voor haalt.
Ik deed dat al toen ik buitenshuis werkte en vaak laat thuis kwam. Daar paste ik dan mijn menu op aan.
Hiervoor neem ik dan de folders door van de Lidl en de ah, naar meer supermarkten ga ik niet. Wel ga ik nog naar de kaasboer voor onze 30+ belegen.
Afgelopen donderdag kregen we een seintje van kennissen van ons, ze hebben Australische spinazie op de bouw, en of we er ook wat van wilden.
Dat was niet tegen dovemansoren gericht, en gooide ik het menu er even voor om.
Zo kwam het dat we de week startten met spinazie met parelcouscous kippendijen en gorgonzola.
Deze week aten we twee keer gevogelte, twee keer schaaldieren/ vis en drie keer vegan

Donderdag: Australische spinazie roergebakken, met parelcouscous kippendijen en gorgonzola, een heerlijke combinatie. Gewone spinazie kan natuurlijk ook. Hier het recept


Vrijdag: in de grillpan gegrilde witlof en venkel met gebakken kalkoenspekjes (nog fijner gesneden) en aardappelpuree. De witlof en venkel snijd je in kwarten, smeer je in met olijfolie vermengt met olijfolie met verse tijm en zout.
Je grilt de kwarten rauw in de grillpan aan alle kanten gedurende tien minuten. De stronken laat je zitten, alleen snijd je er iets van het kontje af. Anders vallen de kwarten uit elkaar


Zaterdag: aubergine plakken gegrild in de grillpan met couscous met gebakken wortel en bleekselderij en rode ui, hierbij serveer je deze tahinsaus


Zondag: zoete aardappel puree met zalm en avocado, rode peper, bosui teriyaki zie recept, erover ging nog wat rode peper, koriander en avocado in stukjes


Maandag: aardappels rode kool veg burger. Er lag nog een zak diepgevroren rode kool in de vriezer, heerlijk weer eens rode kool te eten

Dinsdag: haloumi in filodeeg en tomatensaus met gegrilde aubergine zouden we eten, maar we zijn beland in ons favo restaurant hier in Drunen.
Wederom bestelde ik de pasta met zeevruchten en saffraan, omdat deze zo ontzettend lekker is. Vooraf namen we als “Bite” brioche toast met paling, crème cru en haring kaviaar

Woensdag: tofu pittig gemarineerd (300 g tofu in theedoek wikkelen en er een zware schaal op zetten om het vocht eruit te laten trekken) een marinade-dressing maken van 4 el sojasaus, 3 el honing, stukje gember geraspt, teen knoflook en 2 el limoensap. Laat de tofu een half uur zo staan. Snijd daarna in plakken en laat marineren in platte schaal in de marinade. Kook intussen de basmatirijst gaar. Lekker met komkommersalade met rode ui in halve ringen. Je kunt er ook pindasaus bij serveren

2 Comments

  1. Nicolet van Hest

    Ik had nog nooit van Australische spinazie gehoord! Wij heten volgende week spinazie met champignons en pasta, ik haal dan een bos spinazie bij de Turkse supermarkt. Dat zijn vrij grote bladen met dikke lange stelen. Samengebonden met een elastiekje, je kent ze vast wel. De steeltjes bewaar ik en door ik door een groenteroerbakgerecht. Waste not want not! Jouw weekmenu heeft me weer geïnspireerd. Ik zet gekarameliseerde witlof met ham op de planning!

    • De spinazie uit de Turkse supermarkt is ook erg lekker. Hier haal ik hem ook regelmatig.
      Daar zit veel meer smaak aan hè? En de steeltjes gaan gewoon mee, ook lekker !!
      Wat leuk dat je wat hebt aan de weekmenu’s qua inspiratie :-))
      Ik ben benieuwd wat je van de gekarameliseerde witlof vindt. Laat je het me weten?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.