Dagmenu 16:
vanavond een heerlijke Gado Gado gemaakt met veel groente
Ontbijt; twee volkoren boterhammen met grasroomboter, rosbief en 30+ kaas. Zwarte koffie en verse sinaasappelsap van twee sinaasappels
Tussendoor; alleen water gedronken, ik was druk bezig met van alles ik heb s’ochtends eigenlijk nooit zo’n trek.
Lunch voor 2 personen; Salade van 1 blik kidneybonen, rode puntpaprika in stukjes, appel in stukjes, klein rood uitje, 1 avocado in blokjes, wat sambal en citroensap erdoor. Lekker gegeten met een volkoren boterham met kruidenroomkaas.
Tussendoor; schaaltje kwark met een paar abrikozen.
Diner; Gado Gado met pindasaus; nodig voor 4 personen: grote stronk broccoli in stukjes en roosjes, wortel geschild in schijfjes, grote prei in stukjes, en 250 gram peultjes ontdaan van draden, giet kokend water op de groenten tot alles onder staat en kook 8 minuten en giet af (groenten moet beetgaar blijven)
Kook ondertussen 300 gram zilvervliesrijst en kook 6 eieren hard door de eieren de laatste 10 minuten met de rijst mee te koken.
Voor de Pindasaus; snipper rode ui en pers 4 tenen knoflook uit smoor in wat olijfolie, voeg er 6 grote lepels pindakaas aan toe en een blik Thaise kokosmelk, 2 flinke theelepels sambal, ketjap manis, een flinke scheut en wat heet water roer tot mooie dikke saus en proef of er nog sambal, limoensap of ketjap manis bij moet.
Héérlijk met kroepoek
Tussendoor; koffie zwart met een dadel/ kokosballetje