Dagmenu 60

Vandaag best wel veel gegeten, had voortdurend trek, komt denk ik omdat het buiten wat frisser begint te worden. We gaan weer een heerlijke tijd van appeltaart, stamppot en stevige groentesoep tegemoet.
Ze liggen nu volop in de winkel, pompoenen, morgen lekker pompoensoep als lunch met een broodje humus.

Ontbijt was: een boekweit pannenkoek van beslag wat over was van gisteren, dit gevuld met een geprakte banaan en een zespri-kiwi. Hierover wat gemalen amandelen met een beetje honing.

Tussendoor: een volkoren broodkapje met roomboter

Lunch: een tortilla van 1/4 courgette, 1/2 rode puntpaprika, 2 bosuitjes, bakken in een antiaanbak-koekenpan, hier 2 geklopte eieren over gieten en laten uitvloeien, laat helemaal stollen en laat op een bord glijden. Ik at er 3 spelt-stokbrood-sneetjes bij en later nog 3 met humus (ik had écht de hele dag trek)

Tussendoor: nogal wat beslag van cake gesnoept, was zó lekker, je zou bijna expres teveel beslag maken ?
Plak cake geproefd of het wel goed gelukt was, yep, hij was goed gelukt.
Een goed idee om de dadel-chocoladecake (site) van afgelopen zondag te maken met 100 gram dadels en 150 gram gedroogde abrikozen, in plaats van 250 gram dadels

s’avonds: Pilaf met sperziebonen, dit is een familierecept en hoort met varkensvlees, meestal opper ik kip of tahoe, maar de mannen willen het zoals het hoort, dus met varkenshaas gedaan. Wie het recept wil meldt t maar even, want ik zet in principe geen recepten met varkensvlees op de site, afgezien dan van serranoham en dergelijke.

Tussendoor: koffie met een plak gebakken abrikozen/ dadelcake
2 glazen droge witte wijn met glazen water met véél handjes paprika-ribbeltjeschips, bij vrienden van ons in hun eigen tuincafé

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.