Dagmenu 49

Vandaag ga ik naar mijn moeder, ze wordt vandaag 84 jaar, omdat ze mijn rabarbertaart zo lekker vindt heb ik er gisteravond even een voor haar gebakken voor bij de koffie.
Vanavond neemt ze ons lekker mee uit eten en we zullen vandaag wel weer heerlijk verwend worden met lekkere hapjes. In ieder geval met een lekker groot stuk rabarbertaart, heb er nu al zinin.

Gisteren was mijn ontbijt was overnight-oats met 50 gram havermout en 35 gram ongebrande gemengde noten met 3 dadels gepureerd met blauwe bessen.
Zwarte koffie

De hele dag water met limoen

Lunch: We hadden bezoek van een collega van mijn man zijn werk en omdat ze aan de lijn deed heb ik een Griekse salade gemaakt: Griekse salade van 1/3 komkommer, oranje, rode snacktomaatjes, groene olijven en stuk feta van 60 gram. Daaroverheen oregano en wat olijfolie
Verse jus d’orange erbij

Tussendoor: een volkorenbrood-kapje met ansjovis-boter en bieslook

Tussendoor: een perenijsje

Avondeten: Zalmfilet bestreken met zelfgemaakte teriyaki-saus (van 8 el soya-saus, 2 el honing, 1/2 limoen uitgeknepen en 3 tenen geperste knoflook met 2 tl sambal oelek sausje kloppen, met 1/3 van de saus 4 zalmmoten mee bestrijken, de rest door de groente doen)  en 2 rode, 2 gele, 2 oranje paprika’s, 1 courgette en bos bosui in stukken 10 minuten op hoog vuur roerbakken, de rest van de saus meebakken met  ondertussen 200 gram jasmijnrijst koken, en de zalmmoten op een met alu-folie bekleed rooster 10/ 12 minuten grillen in oven.
Serveer met fijngehakte rode peper, en klein bolletje rijst

Tussendoor; koffie met klein Italiaans koekje

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*