Dorade en zeebaars met stoofschotel van zoete tomaatjes, olijven en balsamico

Gisteren een geweldig gerecht gemaakt van dorade en zeebaars met een stoofschotel van verschillende soorten olijven, zoete kleine tomaatjes overgoten met extra vergine olijfolie en balsamico-azijn. Dit naar een recept van Pascale Naessens waar ik deze heerlijke tomaat/ olijfstoofschtel voorbij zag komen.
Ik combineerde deze met op de huid gebakken dorade en zeebaars, met gegrilde groene asperges en pijnboompitjes.
Waanzinnig lekkere combinatie !!
Nodig voor 4 personen:

4 doradefilets met huid à 125 gram
4 zeebaarsfilets à 125 gram
zout en peper
olijfolie

1 bos (circa 20 stuks) groene asperges
80 gram pijnboompitjes

Voor de stoofschotel:
twee flinke handen zoete tomaatjes (400 gram)
5 el zachte zwarte olijven (speciaalzaak)
5 el zachte groene olijven (speciaalzaak)
5 el taggia olijven (AH potje)
scheut goede kwaliteit extra vergine olijfolie
scheut balsamico-azijn van goede kwaliteit.

Bereiding: verwarm de oven op 180 graden, hussel alle ingrediënten voor de stoofschotel door elkaar in een kleine ovenschaal, en zet 30 minuten in de oven.
Snijd 3 cm van de onderkant van de groene asperges af en blancheer ze 2 minuten in komend water. Giet ze af en spoel koud om het kookproces te stoppen. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Bak 10 minuten voor einde stooftijd stoofschotel de dorade en zeebaars 5 minuten op de huid in olijfolie en bestrooi ze ondertussen met iets zout en peper, keer ze om en bak nog 2 minuten op de andere kant.
Grill ondertussen de groene asperges in de grillpan tot ze mooi bruin gestreept zijn.
Serveren:
leg op ieder bord een dorade en een zeebaarsfilet kruislings over elkaar, schep er het olijven/ tomaat-mengels bij, 1/4 van de asperges, strooi hier de geroosterde pijnboompitjes over en lepel er de jus van de stoofschotel overheen, maak op deze manier vier borden klaar.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.