Spaghetti aglio e olio met courgette

Spaghetti aglio e olio met courgette

Deze Spaghetti aglio e olio met courgette is erg lekker met geraspte grana padano kaas of Parmezaan. Het is een echt budgetgerecht maar het is een van mijn favoriete pastagerechten.
Je hebt bijna altijd wel spaghetti in huis, knoflook en olijfolie extra vergine, de verse kruiden die je er door doet kun je variëren. Ik deed er verse dille door, maar peterselie of basilicum 🌿 kan ook.
De rode peper kun je eventueel vervangen door een half lepeltje sambal.
Ik maakte deze pasta voor mij alleen, maar zal het recept wel voor twee personen schrijven.
Voor meer pastagerechten kun je hier terecht.
Heerlijk met een koel glas GrĂĽner Veltliner
Voor deze Spaghetti aglio e olio met courgette heb je nodig, voor twee personen:

180 g spaghetti van goede kwaliteit
1 courgette in blokjes
2 el milde olijfolie
zeezout
4 el extra vergine olijfolie
4 tenen knoflook gehakt
1 Spaanse peper gehakt (zonder zaadlijst)
1/2 bos verse dille, gehakt
geraspte grana padanokaas

bereiding: kook de spaghetti al dente, intussen terwijl de spaghetti kookt, bak je op hoog vuur de courgette blokjes tot licht bruin. Temper het vuur, voeg er de vier eetlepels olijfolie extra vergine aan toe en fruit op laag vuur de knoflook en Spaanse peper 🌶️ mee.
Giet de gare spaghetti af, en voeg bij het courgettemengsel. Roer door elkaar met de gehakte verse dille.
Giet kokend heet water in twee diepe borden en giet er weer uit, en droog ze af. Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de geraspte grana padano en nog wat vers gehakte dille

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.