Kippendijen met gorgonzola saus

Kippendijen met gorgonzola saus

Deze kippendijen met gorgonzola saus is heerlijk in combinatie met de kastanjechampignons, parelcouscous en spinazie.
Je kunt er uiteraard ook andere pasta bij serveren. Gorgonzola is een blauwschimmelkaas uit het noorden van Italië. Ben je nieuwsgierig geworden met andere gerechten met gorgonzola? kijk dan eens hier.

Nodig voor twee personen
2 kippendijen à 150 g
25 g roomboter
versgemalen peper en zout 🧂
1/2 ui 🧅 gesnipperd
1 teen knoflook geperst
125 g kastanje champignons in plakjes
1 tl oregano
scheutje droge witte wijn (circa 4 el)
100 ml slagroom
75 g Gorgonzola (niet de pikante maar de milde soort)
150 g parelcouscous
1 zak gewassen spinazie à 450 g
1 el olijfolie

bereiding: kruid de kip met zout en peper. Smelt de roomboter in een anti aanbak pan en doe het vlees erin zodra het schuim wegtrekt en de boter bruin begint te worden. Bak de kip op hoog vuur tot deze mooi bruin krokant aan beide zijden is en zet dan het vuur wat zachter. Laat de kippendijen met deksel schuin op de pan een kwartier zachtjes verder bakken.
Intussen roerbak je vast de spinazie in de olie met wat zout en peper.
Haal na het kwartier de kip eruit en wikkel deze in aluminiumfolie. Fruit de ui en geperste teen knoflook gedurende twee minuten in het bakvet van de kip. Doe er daarna de champignons in plakjes bij samen met de oregano en bak verder op hoog vuur gedurende vijf minuten. Blus af met de room en witte wijn. Laat iets inkoken en laat de gorgonzola in de saus smelten.
Nu kook je het water voor de parelcouscous en kookt deze volgens gebruiksaanwijzing.
Verwarm twee borden voor in de gootsteen met daarin heet water.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.