Hoe simpel wil je het hebben, deze pompoen/ venkelsoep met crème fraiche heeft alles in zich, simpel, lekker, gezond, barst van de groenten en is in een paar handelingen klaar.
Heerlijk is de combinatie van flespompoen met de venkel, en de crème fraiche geeft er een lekker romig en friszurige touch aan. Kijk voor meer recepten voor pompoensoep hier.
Pompoenen worden al duizenden jaren verbouwd en vormen samen met kalebassen en komkommers een familie. In Midden- en Zuid-Amerika werden al tussen 9000 en 7000 jaar v.Chr. pompoenen verbouwd. In de 16e eeuw kwam de pompoen voor het eerst naar Europa.
nodig voor twee personen:
500 g flespompoen in stukken (zaad en hooi verwijderd)
1/2 grote venkel in stukken (stengels en stronk verwijderd)
300/ 500 ml heet water
1 el crème fraiche
1/2 bouillontablet
zout en peper
bereiding: zet de pompoen en venkel op met 300 ml heet water met het halve bouillonblokje. Laat twintig minuten koken. Pureer samen met de crème fraiche met een staafmixer tot een mooie homogene soep, en doe er zoveel van de rest van het water bij tot de juiste dikte. De soep moet wel lobbig blijven. Garneer met wat groen van de venkel, en wat kookroom.