Dit is toch zo ontzettend lekker en zo simpel om te maken. De combinatie van mayonaise met kurkuma is subliem. Ik had dit met oud en nieuw in bakjes van filodeeg gedaan. Het bakje kun je lekker opsmikkelen door het bakje in stukken in de mayonaise te dopen.
Voor de filodeegbakjes 4 filodeegvellen in vieren snijden. Deze invetten met olijfolie en druk in vier muffinvormpjes vier filodeeglapjes, doe dit verspringend zodat je een leuk rozetje krijgt. Zet de muffinvormpjes 15 minuten in een oven van 180 graden en laat afkoelen. Vul daarna met onderstaande salade en serveer met de spies gamba’s en de kurkuma-mayonaise)
Voor de presentatie op het bord volg je gewoon onderstaand recept.
Spies van gamba’s op een bedje van veldsla met stokbrood en kurkuma-mayonaise.
Ingrediënten voor 4 personen:
12 grote gamba’s (diepvries)
1 teen knoflook
30 gram peterselie
4 houten sateh-prikkers
75 gram veldsla
1 bakje tuinkers geknipt
2 el olijfolie
1/2 el citroensap
1/2 theelepel honing
zout en peper
4 eetlepels mayonaise
1/2 eetlepel citroensap
2 theelepels kurkuma
Voorbereiding: Laat de gamba’s ontdooien, pel ze tot het staartje als je die eraan wilt laten zitten. Verwijder met een mesje de blauwe ader aan de buikzijde. Hak de peterselie fijn, pers de knoflook en hussel door de gamba’s, zet koel weg.
Verwijder de worteltjes van de veldsla en was de sla voorzichtig in een bak koud water. Maak droog met slacentrifuge of dep voorzichtig droog met keukenpapier.
Bereiding: Klop voor de kurkuma-mayonaise, de mayonaise met het citroensap en kurkuma met een vork door elkaar.
Bak de gamba’s in 2 el olijfolie op hoog vuur in twee minuten gaar, beweeg ze daarbij voortdurend door de pan. Laat afkoelen tot lauwwarm en rijg ze aan 4 houten sateh-prikkers. Klop een vinaigrette van de olijfolie, citroensap en honing en wat zout en peper. Schep de veldsla voorzichtig door de dressing en verdeel over vier mooie langwerpige bordjes. Leg er de gamba-spiezen bij en serveer met de kurkuma-mayonaise
Tip: lekker met stokbrood