Eetdagboek 3

Eetdagboek 3

Ik ben maandag begonnen met minder te eten en ben van de 3 à 4 kilo die ik af wil vallen al 1,7 kilo kwijt in vier dagen. Dat is best heel ruim, maar de eerste 1,2 kilo is vocht. We hadden ook best wel veel gegeten en wijntjes gedronken vorig weekend. En wanneer je dan weer terug in het gareel gaat, en zeker wanneer je dan ook nog eens minder eet dan je gewend bent gaat het in het begin best hard. Het getal op de weegschaal zegt op zich nog niet eens zoveel, de centimeters die je rond je buik en middel kwijtraakt is belangrijker, en ook gezonder.
Voor mij de hoofdreden om wat kilo’s af te willen vallen, je kunt beter aan de rem trekken bij een paar kilo teveel dan wanneer je van verder weg moet komen.

Er bleef ook nog wat van over van de stamppot omdat ik ook mijn bord niet meer zo vol schep. En de helft minder aardappels schilde voor de stamppot, manlief wel persé hetzelfde eten als ik, en dat doet hij ook. Maar hij blijft gewoon op hetzelfde gewicht, gek hè? Daar zou ik als voedingsdeskundige zijnde toch een antwoord op moeten hebben? Ik eet blijkbaar toch wat meer dan hij, nee dat weet ik wel zeker, ik ben de sausjes-opmaker, het laatste-beetje-opmaker, de aan-een-gevuld-pannenkoekje-heb-ik-echt-niet-genoeg-eter, terwijl hij na een zo’n exemplaar ophield. Ook tussendoor at ik altijd wel een stukje kaas of toastjes met pindakaas en roomkaas, terwijl manlief boven op kantoor met een kan water op zijn bureau zit. ;-))
Wat er ook anders ging, er ligt sinds het weekend een aangebroken zak paprika ribbeltjeschips te lonken, knap van mij dat ik daar nog geen stukje uit heb gepakt, en dat is toch echt wel mijn guiltypleasure. Ik heb zo’n zak weleens omgekieperd in de vuilniszak omdat ik er maar uit blééf pakken.
Ik denk tegenwoordig, beter de vuilnisbak, dan ik als vuilnisbak.
Trek heb ik totaal niet, en wanneer ik wat zou willen pakken (die momenten had ik gister toch wel) is dat vaak meer uit een gevoel van onrust dan dat ik echt trek heb, dat is toch echt wel een eye-opener.

ontbijt: ontbijt: 25 g havermout, 25 g verse noten gehakt met 1/2 banaan geprakt in bakring op bordje gedrukt met vork. Daarop twee el Griekse yoghurt, aardbeien, blauwe bessen en wat geraspte kokos

tussendoor: 11/2 liter water met munt

lunch: we hadden nog over van maandag, dit weer gegeten als lunch, met nog wat zwarte bonen (even meegebakken in iets olie met de krokante kikkererwten om ook die weer warm te maken)die ik over had van de vegetarische balletjes van dinsdag. We aten er wederom een half appeltje door in plaats van de granaatappelpitjes.

tussendoor: zespri kiwi met koffie

avondeten: Voor de warme maaltijd heb ik stamppot met heel veel reepjes rauwe witlof met rode paprika, appel, rode peper, en een appeltje in stukjes gemaakt. Hierdoor ging groene kruidenmosterd en iets boter. Ik deed er 150 g aardappels per persoon door. Manlief eet ook gewoon koolhydraat-armer met mij mee. Erbij een kaasplak van 75 gram van belegen boerenkaas (48+) recept komt binnenkort op Vegatopia.
Er bleef ook nog wat van over, omdat ik ook mijn bord niet meer zo vol schep.

tussendoor: koffie met wat aardbeien en blauwe bessen, en twee walnoten met gedroogde abrikoos ertussen

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.