Bonenpuree met pittige paddestoelen saus

Bonenpuree met pittige paddestoelen saus

Dit gerecht, bonenpuree met pittige paddestoelen saus is een variant op van een recept van Ottolenghi en komt uit zijn kookboek ‘Flavour’ , en is geheel vegan. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven om het minder bewerkelijk te laten zijn. De limabonenpuree is erg lekker, en je kunt er heel goed aardappelpuree mee vervangen. Je kunt er overigens ook witte bonen voor gebruiken. Kijk voor meer recepten met bonen eens hier.
Voor deze. heerlijke bonenpuree met pittige paddestoelen saus, heb je nodig:

voor twee personen:
voor de pittige paddestoelen saus:
3 el olijfolie
1 bakje kastanje champignons gesneden
1/2 el korianderzaad in vijzel fijn gemaakt
1/2 el komijnzaad in vijzel fijn gemaakt
3 tenen knoflook geperst
1 klein gedroogd 🌶 pepertje vermalen
1 kleine ui gesnipperd
3 tenen knoflook geperst
2 el tomatenpuree
zout

voor de bonenpuree:
1 blik limabonen of witte bonen á 400 g
3 el extra vergine olijfolie
zeezout gemalen
citroensap naar smaak

bereiding paddestoelensaus: fruit de ui, knoflook en kruiden in de olijfolie op een matig heet vuur tot de ui zacht is. Voeg er de paddestoelen aan toe en zet het vuur hoog. Bak tot de paddestoelen licht bruin van kleur zijn. Voeg er de tomatenpuree aan toe, en bak deze mee. Voeg er wat water aan toe tot een dikke saus.

bereiding bonenpuree: pureer de bonen samen met de rest van de ingrediënten tot een gladde puree. Proef of de puree lekker op smaak is.
Verwarm de bonenpuree in een pannetje.

Heerlijk met geroosterde bloemkool, wortelen of sperziebonen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.