Dit gerecht, bonenpuree met pittige paddestoelen saus is een variant op van een recept van Ottolenghi en komt uit zijn kookboek ‘Flavour’ , en is geheel vegan. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven om het minder bewerkelijk te laten zijn. De limabonenpuree is erg lekker, en je kunt er heel goed aardappelpuree mee vervangen. Je kunt er overigens ook witte bonen voor gebruiken. Kijk voor meer recepten met bonen eens hier.
Voor deze. heerlijke bonenpuree met pittige paddestoelen saus, heb je nodig:
voor twee personen:
voor de pittige paddestoelen saus:
3 el olijfolie
1 bakje kastanje champignons gesneden
1 teen knoflook gehakt
1/2 rode peper zonder zaad gehakt
1 kleine sjalot gesnipperd
1 grote el tomatenpuree
zout en peper
4 el gehakte peterselie
voor de bonenpuree:
1 blik limabonen of witte bonen á 400 g
3 el extra vergine olijfolie
zeezout gemalen
citroensap naar smaak
voor de geroosterde wortelen:
600 g wortelen geschild en overdwars in vieren en doormidden gesneden
2 takjes rozemarijn geritst en gehakt
4 takjes verse tijm geritst
3 el olijfolie mild
zeezout
bereiding geroosterde wortelen (start hiermee): hussel de olie met de wortelen, kruiden en zeezout om in een metalen kom. Spreid deze uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze zo’n 25 minuten gaar en iets bruin in een voorverwarmde oven van 200 graden.
bereiding paddestoelensaus: fruit de ui, knoflook en kruiden in de olijfolie op een matig heet vuur tot de ui zacht is. Voeg er de paddestoelen aan toe en zet het vuur hoog. Bak tot de paddestoelen licht bruin van kleur zijn. Voeg er de tomatenpuree aan toe, en bak deze mee. Voeg er wat water aan toe tot een dikke saus.
bereiding bonenpuree: pureer de bonen samen met de rest van de ingrediënten tot een gladde puree. Proef of de puree lekker op smaak is.
Verwarm de bonenpuree in een pannetje.
Heerlijk met geroosterde bloemkool, wortelen of sperziebonen