Van het weekend had ik Amandel-tapenade gemaakt, deze was erg rlekker. Wat wat minder geslaagd was dat ik in de veronderstelling was dat het allemaal ontpitte olijven waren..de paarse waren dat niet….ik heb dus al deze heerlijk verse olijven tot een tapenade gedraaid…..
Tijdens het ons tegoed doen ervan, braken we er bijna onze kiezen op….
Dus mensen, controleer eerst of de olijven pitloos zijn en daarna verwerken in deze heerlijke tapenade;
Nodig:
1 bakje verse gemengde olijven
50 gram, mag natuurlijk meer, niet ál te fijn gemalen amandelen
12of meer naar smaak zongedroogde tomaatjes (lekker zelf gemaakte)
1 klein geperst teentje knoflook
extra vergine olijfolie
vers gehakte peterselie
Bereiding; Maal de olijven fijn in een hakmolentje en schep over in een schaaltje, voeg er geperste knoflook, de gemalen amandelen, gehakte peterselie en wat extra vergine
Olijfolie door.
Deze tapenade is lekker bij Italiaanse rozemarijncrackertjes, maar ook door verse pasta of als topping op een gebakken Pangasiusfiletje bij tagliatelle.