Gegratineerde courgette met salie

Deze amuse van gegratineerde courgette is zo makkelijk te maken en erg lekker. Het is wel belangrijk dat je echte parmezaanse kaas gebruikt. Dan wordt de korst knapperiger. Mijn man had dit al eens gemaakt op zijn kookclub en bij het etentje voor twee maakte hij het ook voor mij. En omdat het zo lekker was en er nog van alles over was heb ik het zondag zelf gemaakt als voorafje.

Ingrediënten (4personen):

500 g kilo courgette (in 2 kleuren, groen en geel, als je die kunt vinden)
3 eetl. olijfolie,
wat extra zoutflakes, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
chiliflakes, naar smaak.
50 gr. Parmezaanse kaas, fijn geraspt.
50 gr. vers broodkruim.
1 eetl. fijngehakte oregano of salie

Bereidingswijze:

1) Verwarm de oven voor tot 180 C.
2) Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 1 cm dik.
3) Meng de plakjes in een grote kom met olijfolie, 1 teentje knoflook en wat zout en peper.
4) Meng de Parmezaanse kaas met het broodkruim, de oregano of salie,
het zout, de peper en de chiliflakes.
5) Vet een ronde of rechthoekige ovenschaal in met wat olie en schik de
Plakjes dakpansgewijs in de vorm. Mooi in de rondte of in nette rijtjes.
Doe die moeite, dat staat straks extra aantrekkelijk.
6) Bestrooi de plakjes met het kruimmengsel.
7) Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven.
8) Verwijder het folie en bak nog zo’n 5 minuten tot de bovenkant
goudbruin is.

Garneer met een vers blaadje salie

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.