Spaghetti Carbonara met dille

Spaghetti Carbonara zoals de Italiaan die maakt, wanneer je ruzie wil zoeken met een Italiaan moet je room bij de Carbonara doen, dat is echt not done. Net als spaghetti koud spoelen trouwens.
Voor deze Carbonara heb ik biologisch ontbijtspek gebruikt.
Maar je kunt de Carbonara ook vegetarisch maken door gemengde paddestoelen te gebruiken.
Deze bak je dan op hoog vuur in wat olijfolie lekker goudbruin, samen met een teen geperste knoflook, lekker op smaak gebracht met peper en zout.
Heerlijk om er flink wat dille door te doen, geeft de carbonara een heerlijke smaak.

nodig voor vier personen:
350 g spaghetti
2 el olijfolie
200 g biologische ontbijtspek in reepjes (drie sterren) of 500 g gemengde paddestoelen in stukken
1 gekneusde teen knoflook
150 g geraspte paranokaas (ik neem altijd een stuk van de lidl mee)
4 eidooiers
peper en zout
2 handen gehakte dille
2 el gehakte peterselie voor de garnering

!! Verwarm vier borden voor in de oven op 80 graden

bereiding: kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing. Intussen bak je het ontbijtspek lekker krokant op hoog vuur samen met de hele gekneusde teen knoflook. Vis de knoflook er daarna weer uit wanneer het spek krokant is.
In het geval dat je een vegetarische Carbonara maakt, bak de paddestoelen zoals hierboven beschreven.
Klop de eidooiers los met peper en wat zout en roer er de dille doorheen. Bewaar een kopje kookvocht en giet de pasta af. Stort de pasta terug in de pan (het vuur moet uit zijn, anders stollen de eidooiers) doe er wat van het pasta-vocht bij, het spek en de helft van de kaas bij en roer goed door. Doe er nu de eidooiers bij en roer door. Kijk of de pasta smeuïg genoeg is, doe er anders nog wat kookvocht bij en roer door. Werk wel snel want de pasta moet niet teveel afkoelen.
Haal de voorverwarmde borden uit de oven en verdeel er de pasta over, garneer met gehakte peterselie en serveer de rest van de kaas er apart bij.

Lekker met gemengde salade

2 Comments

  1. Claudia Duarte Lanna

    Super lekker carbonara!
    Dit was onze maaltijd vandaag.
    Ik had nooit met dille gehad! Perfect!
    Bedankt, Hedwig!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.