Deze soep boordevol groenten zoals venkel, flespompoen, rode en gele paprika is heerlijk met een stevige volkoren boterham met 30+ kaas.
Ik maakte de soep van wat ik nog had aan groenten en voegde er nog witte bonen uit blik en wat tomatenpuree aan toe.
voor twee/ drie personen:
2 el olijfolie
1 sjalotje
1 geperste teen knoflook
6 blaadjes salie in reepjes
1/2 venkel ontdaan van stronk in stukjes
1/2 gele paprika in stukjes
1/2 rode puntpaprika in stukjes
250 g flespompoen in blokjes
1 grote el tomatenpuree
4 grote el witte bonen uit pot
1/2 liter groentebouillon
bereiding: fruit de ui en knoflook vijf minuten op laag vuur zachtjes in de olie. Zet het vuur hoog en voeg er alle groenten aan toe samen met de salie, bak op hoog vuur tot iets bruin gekleurd gedurende tien minuten. Doe er de tomatenpuree bij en bak nog vijf minuten mee. Doe er de groentebouillon, de bonen en laat nog een kwartiertje zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en serveer. Als topping kun je wat overgebleven paprika in stukjes snijden voor op de soep met iets aan kruiden wat je in huis hebt zoals salie, peterselie of tijm of/ en wat paprikapoeder.