Deze groentenfritters zijn heel lekker en barsten van de goede spulletjes voor een mens, zoals veel groenten, kikkererwten en yoghurt.
Je kunt de fritters in de ochtend al voorbereiden wat je veel tijd scheelt bij een etentje.
nodig voor vier personen:
120 g uitgelekte en afgespoelde kikkererwten
1 klein eitje
1 grote courgette geraspt op een grove rasp
1 grote wortel geraspt op een grove rasp
1 geperste teen knoflook
2 el verse peterselie gehakt
peper en zout
1 oude theedoek
2 el olijfolie
voor de Griekse yoghurtsaus:
5 el volle Griekse yoghurt (de echte, dus geen Griekse stijl nemen)
1 volle lepel crème fraiche
1/2 teentje knoflook
1 klein bosje munt gehakt (circa 2 volle handen gehakte munt)
peper en zout
(voor)bereiding: knijp de geraspte wortel en courgette afzonderlijk van elkaar goed uit in een oude theedoek. Doe de kikkererwten in een kom en stamp fijn met een pureestamper (niet met staafmixer) voeg er de uitgeknepen courgette en wortel toe, en de rest van de ingrediënten en roer door met een vork. Knijp er dan met de hand goed doorheen, zodat het een kneedbare homogene massa wordt. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
bereiding saus: schep de yoghurt samen met de gehakte munt, knoflook en peper en zout tot je het goed op smaak vindt.
bereiding fritters: draai balletjes ter grootte van een pingpongballetje, druk tot schijfje en bak 2 minuten per kant in de olie.
serveren: serveer de fritters met ieder een schaaltje van de saus of schep erop