Weekmenu 5

Weekmenu 5

Hieronder volgt ons menu van de afgelopen week, het eten vind ik iedere avond weer een feestje. Of we nu wat luxe eten of een simpele stamppot. Het is telkens weer zo genieten !!
Voor het intro van deze weekmenu’s kun je hier een kijkje nemen.

Donderdag: Manlief is naar de kookclub, en ik eet bami met prei, paprika, wortel, knoflook, ui, een kruidenmengsel van 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl ketoembar-, 1/2 tl koriander-, 1/2 tl kurkuma-, 2 el ketjap Manis , 2 tl sambal badjak, 150 g krokante tofu en gebakken spiegel eitje. Erbij wat kroepoek


Vrijdag: sla met slasaus, gesnipperd uitje, hardgekookte eitjes, tomaat, beetje azijn, gemalen peper, het is eigenlijk al mijn leven lang mijn lievelingskostje met aardappels vleesje en jus. Het was na hete bliksem, het lievelingseten uit mijn jeugd. Erbij aten we een vegetarische schnitzel


Zaterdag: naar Royal, ons lievelingsrestaurant, hier in Drunen, en wederom at ik saffraan pasta met zeevruchten. Als voorgerecht aten we kaaskroketjes met piccalilly en wontons met saus


Zondag: onze jongste zoon komt eten, en ik maak penne met gamba’s en roomsaus met wortel en bleekselderij. Omdat ik vergeten ben een foto te maken, even eentje uit t archief. Hier is het recept


Maandag: stamppot broccoli met kaas en jus, 500 gram gekookte broccoli en 500 aardappels (bildstar)met 175 g geraspte 30+ kaas, wat boter en hete melk gestampt tot stamppot. Hierbij jus


Dinsdag: boeuf stroganoff met geroosterde krieltjes en salade, van de stroganoff is hier het recept. Na het bakken van de biefstuk volg je het recept (biefstuk in stukken even licht aanbakken, in aluminiumfolie wikkelen. En nog even kort mee warmen in de stroganoff saus) heerlijk met geroosterde krieltjes en salade 🥗


Woensdag: we zijn vandaag wezen wandelen, en hebben ergens geluncht. s’avonds wat in elkaar geflanst: 125 g grote penne met gebakken kalkoenspekjes, sjalotje, 150 g kastanjechampignons, knoflook hierdoor gedroogde oregano en scheut room hier aan toe voegen, dit iets laten indikken Erbij gekookte koolrabi met wat boter, nootmuskaat en zout

2 Comments

  1. Jullie hebben weer lekker gegeten! Hier deze week witlof met ham en kaassaus met gewone gekookte piepers. Ook aten we een keer snijbietkikkererwtencurry met rijst en vanavond eten we onze eigen versie van soto ajam. Die is gisteren al gemaakt door mijn man en is vandaag extra lekker!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.