kleurrijke gazpacho met frisse topping

Kleurrijke gazpacho met frisse topping

Ik maakte kleurrijke gazpacho met frisse topping. Ik krijg visite vandaag, en het wordt weer wat je noemt tropisch. Dus starten we de lunch met deze heerlijke frisse ijskoude kleurrijke gazpacho met frisse topping van avocado, rode ui, komkommer en paprika. Voor meer frisse gazpacho-recepten kijk hier.
Gazpacho is een Spaans (voor)gerecht, een koude soep van rauwe groenten en kruiden, meestal met tomaat, en zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd maar behoort ijskoud gegeten te worden. Gazpacho doet de honger stillen en lest de dorst. Tevens bevat gazpacho de nodige vitamines en zout, ideaal dus voor tropische dagen. Het gerecht wordt zowel als amuse, voorgerecht, hoofdgerecht, tapa of als tussendoortje gegeten. Voor deze kleurrijke gazpacho met frisse topping heb je nodig:

voor twee personen:
voor de gazpacho:
1 geperste knoflook
2 dl tomatensap
3 el olijfolie extra vergine
400 g snacktomaatjes in geel oranje en rood (ah)
1 eetlepels rode wijnazijn
1/2 rode ui in stukjes
1/4 komkommer in stukjes
1 oranje (punt)paprika in stukken
1 gele (punt)paprika
peper en zout

voor de topping:
1/4 avocado in blokjes
1/4 rode paprika in blokjes
1 klein stukje komkommer in stukjes
1/4 rood uitjes gesnipperd

bereiding: pureer de ingrediënten voor de gazpacho met een staafmixer of in een blender. Proef of je het goed op smaak vindt. Voeg er peper zout of limoensmaak naar smaak aan toe. De soep moet lobbig blijven.

serveren: serveer de gazpacho in mooie kommen en garneer met de topping
serveer er eventueel crostini bij

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.