Curry met heel veel groenten en saffraanrijst

Dit is ook een heerlijk comfort-food gerecht, een heerlijke curry met heel veel groenten met saffraan-rijst gekookt met kardemom en verse sperziebonen.
Je kunt het zo wel met kikkererwten als met kip.

voor vier personen:
voor de rijst:
300 g basmati-rijst
750 ml kokend water
1 buisje saffraan
4 kardemompeulen gevijzeld, vliesjes verwijderd
300 g sperziebonen in stukjes
2 djeroek peroet-blaadjes (limoenblaadjes)

voor de curry:
2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
2 tenen geperste knoflook
300 g biologische kipblokjes of blikje kikkererwten
400 g Hokkaido pompoen
300 g wilde spinazie in reepjes
2 el rode curry
1 blik fair trade kokosmelk
1 tl trassie
1 el bruine suiker
2 el limoensap
1/2 el maizena aangelengd met water
verse koriander

!! Verwarm vier borden in een oven van 80 graden

bereiding rijst: kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing (8 tot 10 minuten kooktijd) in het kokende water waar waar je de saffraan, djeroek peroet-blaadjes en kardemom aan toevoegt. Tevens voeg je er de sperzieboontjes aan toe en kook je die mee met de rijst.
Giet de rijst met sperziebonen af en doe terug in de pan met deksel erop. De sperziebonen garen nog na in de hete rijst die zo mooi droog wordt.

bereiding curry: fruit de ui samen met de knoflook zacht gedurende vijf minuten in de olijfolie, voeg er dekipblokjes aan toe, zet het vuur hoger en bak de kip nét gaar en bruin. Schep de kip samen met ui uit de pan. Verhit nog wat olie en roerbak de pompoenblokjes op hoog vuur al omscheppend iets bruin. Voeger de currypasta aan toe en gaar even mee, zet het vuur nu op half hoog. Doe er de suiker en trassie bij en bak even mee. Blus af met de kokosmelk en voeg er het limoensap en de suiker aan toe. Zet het vuur zacht en laat tien minuten stoven, doe de kip in de saus terug. Bind de curry met de aangelengde maizena tot een mooie saus. Laat de spinazie in gedeelten slinken in de saus, dit duurt zo’n vijf minuten.

serveren: verdeel rijst en curry over de borden

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.