Deze salade met watermeloen en feta met geroosterd volkorenbrood is op zichzelf al lekker fris, de guacamole maakt het nog lekkerder.
je hebt nodig voor 2 personen:
voor de salade:
1/4 watermeloen
75 gram blokjes feta
1/2 rode ui in halve ringen
50 gram rucolasla
voor de dressing:
3 el extra vergine olijfolie
1 el witte balsamico
1 tl honing
vers gemalen peper
voor de guacamole:
1 avocado
1 el citroensap
1 tl sambal
1/4 geperst teentje knoflook
1/4 rode peper als garnering
voor erbij:
2 stevige volkoren boterhammen
Bereiding:
Snijd de watermeloen in blokjes en ontdoe van eventuele zaadjes. Verdeel de rucola over twee borden en verdeel er de blokjes watermeloen, de feta en de halve ringen rode ui over, ,
Klop een dressing van de olijfolie,witte balsamico honing en peper en doe deze over de salades. Pureer de ingrediënten voor de guacamole met een staafmixer of prak ze. Rooster intussen het volkoren brood.
Serveer de salade met de guacamole en de geroosterde volkoren boterhammen.