Voor deze Provençaalse mosterdsoep gebruikte ik Provençaalse mosterd. Het is een heerlijke mosterd met een oranje kleur. Het geeft de Provençaalse mosterdsoep een verrassend fris en vrolijk uiterlijk, en is bovendien erg lekker. Er zijn verschillende soorten mosterd, wat smaak, maar ook wat kleur betreft. Mosterdsoep is een soep met als belangrijkste ingrediënt, de mosterd. Mosterdsoep wordt in diverse Nederlandse regio’s als traditionele soep opgediend, ook in restaurants.
Kijk voor meer heerlijke soeprecepten eens hier.
Voor deze Provençaalse mosterdsoep heb je nodig:
voor vier personen:
2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook geperst
2 grote preien donkergroene eraf (deel voor garnering)
2 bloemige aardappelen (400 g)
1 liter kippenbouillon (of groentebouillon)
3 eetlepels Provençaalse mosterd (Malle)
1/2 dl slagroom
peper
zoete paprikapoeder
bereiding: fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Snijd de prei in ringen en bak dit even mee. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg dit samen met de bouillon bij de pan en breng aan de kook. Laat dit hierna op zachtvuur ongeveer 15 minuten koken.
Voeg er drie volle eetlepels Provençaalse mosterd bij, en pureer de soep met een staafmixer. Voeg er nog een scheutje slagroom aan toe. Schep de soep in mooie voorverwarmde kommetjes (kokend water in gieten) en garneer met een reepje slagroom, zoete paprikapoeder en in hele dunne reepjes prei.