Deze heerlijke lauwwarme salade met oesterzwammen en sobanoodles barst bijna uit zijn voegen van de groenten, en is zo ontzettend lekker. Je kunt de pistachenootjes ook heel goed vervangen door wasabinootjes, erg lekker ook in combinatie met de wakamé. Ik heb al eens eerder een salade-recept geplaatst met sobanoodles, wakamé en wasabinootjes, deze vind je hier
Tevens heb ik een alternatief met Ramennoodles eronder geplaatst. Heerlijk met de krokant gebakken kip met pittige Chilisaus.
Voor deze lauwwarme salade met oesterzwammen en sobanoodles heb je nodig:
voor vier personen:
voor de salade:
1/2 courgette (150 gram)
1 rode paprika
1 gele paprika
1 oranje paprika
3 el extra vergine olijfolie
zout en peper
voor de oesterzwammen:
400 gram oesterzwammen
iets zout
1/2 rode peper zonder zaad gehakt
voor de sobanoodles:
270 g sobanoodles
1/2 bos basilicum fijn gesneden
2 tenen knoflook fijn gesneden
125 gram wakamé fijn gesneden
3 el olijfolie extra vergine
8 el geroosterde sesamzaadjes
40 g pistachenootjes of neem wasabinootjes die je fijn hakt
(voor)bereiding groenten: snijd de paprika’s en de courgette brunoise (in piepkleine blokjes) doe ze in een kom. Roer er drie eetlepels extra vergine olijfolie door en breng op smaak met peper en zout.
bereiding noodles: kook de sobanoodles in gezouten water in zo’n drie minuten gaar. Snijd de basilicum heel fijn en voeg ze samen met de knoflook een seconde voor einde kooktijd aan de sobanoodles toe. Giet de noodles af en doe in een kom. Voeg er drie eetlepels extra vergine olijfolie aan toe, de fijn gesneden wakamé, de geroosterde sesamzaadjes en de pistache-nootjes en roer erdoor.
bereiding oesterzwammen: borstel de paddestoelen af en scheur ze door.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een anti-aanbakpan en bak de oesterzwammen samen met de rode peper op hoog vuur maar heel kort, een minuut is genoeg. Breng op smaak met wat zout.
serveren: spreid de paprika salade over vier borden. Verdeel er de gebakken oesterzwammen langs. Drapeer de sobanoodles met wakamé in het midden en garneer met wat gehakte rode peper.
Alternatief:
maak de salade als hierboven, maar neem Ramen-noodles in plaats van Soba-noodles, kook in gezouten water en vermeng met drie eetlepels olijfolie extra vergine, bosje dragon, bosje basilicum, bosje bieslook, allen fijngehakt, en doe dit de laatste seconde bij het kookwater van de noodles. Bak 8 kipkarbonades (zonder bot) bestrooit met zout en peper op hoog vuur krokant in 4 el olijfolie. Temper het vuur wanneer de karbonades flink bruin en krokant geworden zijn. Maak een sausje in een kommetje van acht eetlepels zoete chilisaus, vier eetlepels licht gezouten sojasaus en twee uitgeperste knoflooktenen. overgiet de kip ermee en stoof nog een kwartier op laag vuur met deksel half op de pan. Lepel gedurende het stoofproces de saus over de kip.