Dagmenu 5

De dag begonnen met een heerlijk ontbijt van 45 havermout met 30 gram walnoten een handje goijbesjes en een eetlepel lijnzaadjes dit een nachtje laten staan in de koelkast.
Lekker fris om op hete dagen de dag mee te starten, daar een koel glas versgeperste sinaasappelsap bij van twee sinaasappels.

Tussendoor:
water met limoen, munt en granaatappelpitjes

Lunch:
Door het warme weer, heel licht gehouden;  voor 2 personen;
Watermeloen (zonder pitjes) salade met fetakaas.
Snijd een halve watermeloen in blokjes en doe in een schaal.
Snijd 200 gram feta van heel goede kwaliteit in blokjes en schep er door heen, besprenkel met extra vergine olijfolie en verdeel er wat munt over.
Erbij water.

Tussendoor:
Verse fruitsalade van verse aardbeien en witte druiven

Avondmaaltijd:
Saltimbucca van kipfilet met salie en prosciutto ham, spaghetti met verse kruiden, en een salade van koolrabi met verse kruiden.

Voor de koolrabisalade voor 4 personen:
3 middelgrote koolrabi’s geschild en dunne reepjes
olijfolie extra vergine flinke scheut
rode wijnazijn 1/4 van hoeveelheid olijfolie ongeveer
1 el honing
zeezout gemalen
verse peper gemalen
1/2 limoentje, het sap
1 handje hand gehakte peterselie
Doe de ingrediënten voor de dressing behalve de limoensap in een mooie schaal en klop tot sausje. Hussel er de koolrabi doorheen en proef hoeveel limoensap er door moet voor de smaak en garneer met nog wat gehakte peterselie.

Voor de Saltimbucca:
Nodig voor 4 personen;
40 gram grasroomboter (gezonder en minder verzadigd vet dan gewone boter)
4 mooie stukken kipfilet à 150 gram
8 mooie blaadjes Salie
4 plakken Parma of Prosciotto ham
Groot glas droge witte wijn
Cocktailprikkers
Leg de kipfilets op een grote plank met plastic folie, verdeel er de ham over en de Salie en prik ze met twee prikkers vast.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de kipfilets op middelmatig vuur in 15 minuten gaar en bruin.
Neem uit de pan en wikkel in als-folie. Blus het bakvet af met het glas witte wijn en laat op hoog vuur wat inkoken tot lekker sausje.

Voor de spaghetti;
350 gram spaghetti naar keuze
1 hand  salie fijngesneden
1 hand gehakte peterselie
25 gram grasroomboter
Versgemalen zout en peper
eventueel geraspte parano/ parmezaanse kaas voor erbij
Kook de spaghetti vlgns gebruiksaanwijzing en giet af, doe terug in de pan en roer er de roomboter verse kruiden en zout en peper door.
Verdeel over 4 borden met de Saltimbucca ’s en lepel de jus van witte wijn erover. Verdeel er de pasta naast en serveer met de koolrabisalade en eventueel de geraspte parano/ parmezaanse kaas.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*