Eetdagboek 4

Eetdagboek 4

Het was gisteren een echte genietdag, wederom hetzelfde ontbijt, dat is nu eenmaal een ontbijt waarvoor ik uit bed spring. Tussen de middag had ik zin in brood en haalde lekker stevig volkoren liefde & passie-desembrood. De boterhammen zijn klein, maar het vult goed.
We hadden nog steeds coquilles en een zalmfilet zonder huid in de vriezer liggen.
Voor het hoofdgerecht gebruikte ik 60 gram pappardelle per persoon, erop zalm, coquilles en een sausje van slagroom erbij en 250 gram groene asperges per persoon. Ik volg dus niet een dieet zoals jullie zien, dat is ook niet wat ik wil doen. Ik wil alleen mijn leefwijze aanpassen door minder te eten, en te minderen met koolhydraten. Lekker blijven eten, dat is voor mij enorm belangrijk, dus dan laat ik liever andere dingen staan.
Er bij dronken we een kwart glas witte wijn (anders een vol glas zo op donderdag-avond)
Dus toch witte pasta? Ja toch witte pasta, dat vind ik veel lekkerder, en de vette saus en de asperges zorgen ervoor dat de suikers van deze snelle koolhydraten uit de pasta minder snel wordt opgenomen in je bloed (dit effect heeft zowel vet, als eiwitten en de vezels uit de groenten) niet dat het aan te bevelen om standaard slagroom door je pasta te doen ? dan kun je beter kiezen voor verse tomatensaus en/ of groenten.
Maar bij hoge uitzondering zoals bij dit koningsmaal, dan mag het, nee dan móét dat.
Ik meet trouwens altijd de pasta, rijst of aardappels ed af. Want wanneer je uit de losse pols doet, eet je ongemerkt meer dan zou moeten.
Ik vergeet het telkens te vermelden, maar ik drink altijd een glas karnemelk bij de lunch.
Morgen eten we nasi met veel groenten, de helft minder rijst en Oosterse oesterzwammen gebakken eitje en komkommersalade.

Voor meer eetdagboeken kijk hier, en op deze blog lees je het hoe en waarom.

ontbijt 25 g havermout, 25 g verse noten gehakt met 1/2 banaan geprakt in bakring op bordje gedrukt met vork. Daarop twee el Griekse yoghurt, zespri kiwi

Tussendoor: 11/2 liter water met munt

lunch: twee kleine liefde & passie volkoren desemboterhammen met twee spiegeleieren en gebakken tomaatjes met wat 30 + kaas erop gesmolten.

tussendoor: handje blauwe bessen met zwarte koffie

avondeten: voor twee personen, 125 g pappardelle koken volgens gebruiksaanwijzing, 500 g groene asperges vier cm van uiteinden afsnijden. Koken zes minuten. 3 coquilles overdwars doorsnijden en in minuut aan beide kanten in 20 gram boter. Eruit halen en warm houden in aluminiumfolie. Afblussen met 100 ml slagroom en er 175 gram zalm in stukjes in laten garen. Op smaak brengen met peper en zout en verse gehakte dille. Roomsaus met zalm door gare pappardelle scheppen. Op borden scheppen met groene asperges en de warm gehouden coquilles erop. Garneer met wat dille
Heerlijk

tussendoor: koffie met hand blauwe bessen en aardbei

tussendoor: 1 wijntje met glas water en twee volkorentoastjes met erop 4 snacktomaatjes in plakjes (nou nou nou wat een traktatie ?)

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.