Kastanjechampignons met kruidenroomkaas

Kastanjechampignons met kruidenroomkaas

Heb je een verjaardag, of een gezellige borrel, dan zijn deze kastanjechampignons met kruidenroomkaas en pijnboompitjes een heel leuk en lekker idee. Het recept is ongeveer voor 20 gevulde champignons. Erg handig is, om ze al ruim van tevoren te maken, zodat je ze op moment suprème alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.
Kijk voor meer lekkere hapjes eens hier.
voor deze kastanjechampignons met kruidenroomkaas heb je nodig:

voor circa 20 kastanjechampignons:
2 bakjes kastanjechampignons
60 g boursin of pauturain
60 g naturel roomkaas (ik gebruikte de classic van de Lidl)
1 geperste teen knoflook
1/2 rode peper zonder zaad gehakt
40 g rucola fijn gesneden
40 g geroosterde pijnboompitjes
30 g parmezaanse kaas
peper en eventueel nog wat zout

bereiding: Zoek zoveel mogelijk champignons van dezelfde grootte. De rest kun je gebruiken voor een ander gerecht, zoals strognoff.
Draai de pootjes uit de champignons en bewaar bij de rest van de overgebleven paddestoelen. Prak de boursin en roomkaas door elkaar, samen met de geperste teen knoflook, de gehakte rode peper en de fijngesneden rucola. Maal er nog wat peper over, en proef of er nog wat zout door moet. Vul de paddestoelen hiermee. Verdeel er de geroosterde pijnboompitjes over en de parmezaanse kaas. Zet ze op een ingevet bakblik, en plaats ze twintig minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.