Spaghetti met knoflookgarnalen en venkel

Spaghetti met knoflookgarnalen en venkel

Deze spaghetti met knoflookgarnalen en venkel maakte ik voor mijzelf, en het is een blijvertje gebleken. Ontzettend lekker en boordevol groenten, doordat je een hele knol venkel per persoon gebruikt.
Wanneer ik alleen thuis eet dan zorg ik er altijd voor dat ik net zo lekker eet als wanneer ik samen met manlief aan de dis zit.
En graag wanneer het gerecht dat toelaat, vergezeld met een glas goede wijn.
Lekker, vers en goed eten is het mooiste wat er is.
Kijk voor meer pasta recepten eens hier.
Je hebt nodig voor deze heerlijke spaghetti met knoflookgarnalen en venkel:

voor twee personen:
150 g spaghetti
200 g roze garnalen
1 teentje knoflook geraspt
1/4 tl citroenrasp
5 druppels citroensap
1/2 bos verse dille gehakt
125 ml (plantaardige)room
kruidenzout naar smaak (deze)

voor de venkel:
2 stronken venkel ontdaan van stronk en stengels, in blokjes
2 el olijfolie mild
kruidenzout naar smaak (deze)

erbij: een blok lekkere Parmezaanse kaas om te raspen boven bord spaghetti

bereiding venkel: roerbak de venkel op hoog vuur in de olijfolie met het kruidenzout tot beetgaar. Draai nu het vuur uit.

bereiding pasta en saus: zet water op voor de pasta en kook de spaghettvolgens gebruiksaanwijzing.

Intussen maak je de saus: hussel de garnalen om met wat verse dille, de knoflook en de citroenrasp met de paar druppels citroensap.
Bak deze een minuut in wat olijfolie in een kleine anti aanbak pan.
Giet er de room bij, doe er het kruiden zout bij en laat iets inkoken.

serveren: giet de gare pasta af, en warm de venkel weer door. Hussel de pasta en venkel door de saus samen met de gehakte dille en verdeel over twee voorverwarmde diepe borden ( giet er van tevoren wat kokend water in en droog uit)
Serveer met de Parmezaanse kaas

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.