Heerlijk als lunch of lichte hoofdmaaltijd is deze Griekse omelet met salade van tomaat, komkommer, rode ui en groene paprika.
Eet er eventueel nog wat ciabatta bij met tzatziki
nodig voor 1 persoon:
2 eieren
4 el melk
peper en zout
2 el olijfolie
1 halve rode ui in halve ringen
1/4 groene paprika in repen
1/4 rode paprika in ringen
6 kastanjechampignons in schijfjes
4 zwarte olijven in schijfjes
voor de salade:
1 mooie rijpe trostomaat in parten
1/4 groene paprika in repen
1/4 rode ui in halve ringen
stukje komkommer in partjes
4 lichtgroene blaadjes botersla
voor de dressing:
2 el extra vergine olijfolie
1/2 el witte balsamico
mespuntje suiker
peper en zout
bereiding omelet: klop de eieren met de melk met een garde en voeg er peper en zout aan toe. Verhit de olie in de pan en fruit de ui, paprika en champignons even aan op half hoog vuur in een anti-aanbakpan. Spreid de groenten gelijkmatig over de bodem en giet het eimengsel over de groenten en laat mooi uitlopen over de bodem. Zet het vuur zacht en laat met een deksel op de pan langzaam stollen.
Intussen maak je de salade.
voor de salade: klop een dressing van de ingrediënten in een kleine schaal, schep de salade door de dressing.
serveren: klap de omelet dubbel op het bord en serveer met de salade, eventueel met ciabatta en tzatziki.