Deze romige pasta met gerookte zalm is op een na de lekkerste pasta die ik ooit heb gegeten. De winnaar is voor mij nog steeds deze pasta met pittige chorizo en geroosterde aubergine met tomatensaus. Erg simpel te maken ook, beide recepten.
Voor deze romige pasta met gerookte zalm heb je nodig,
voor twee personen:
150 g linguine
2 el olijfolie
100 g gerookte zalm in kleine plukjes
500 g courgette in stukjes
1/2 bos verse dille fijn gesneden
1/2 bos verse bieslook fijn gesneden
125 ml kookroom
kruidenzout naar smaak
vers gemalen peper
75 g parmezaan vlokken bijvoorbeeld deze
bereiding: kook de linguine volgens gebruiksaanwijzing. Intussen bak je de courgette met de gehakte knoflook op hoog vuur, tot de courgette mooi kleurt.
Voeg er de room aan toe, het kruidenzout en de gemalen peper,
Giet de pasta af, roer de verse kruiden door de saus en de gerookte zalm, proef of het goed op smaak is. Warm de spaghetti door de saus. Verwarm twee diepe borden voor door er gekookt water in te gieten en daarna uit te drogen.
Verdeel de pasta over de borden, garneer met nog wat verse kruiden en serveer met de parmezaan