Pittige penne met rode pesto-saus, paddestoelen, dille en parmezaanse kaas

Het was alweer een tijdje geleden dat ik dit heerlijke gerecht heb gemaakt, het staat nog niet eens op mijn site kun je nagaan. Het kan goed doorgaan als budgetgerecht, de ingrediënten zijn goedkoop, en het is nog simpel te maken ook.
Ik heb er gamba’s bij gedaan omdat ik die nog had liggen. Maar waren eigenlijk helemaal niet nodig. Je kunt er nog gehakte walnoten aan toevoegen.

nodig voor twee personen:
150 g penne
3 el olijfolie
500 g kastanjechampignons gesneden
1 teen knoflook geperst
1 gesnipperde rode ui
1 flinke el rode pesto of meer naar smaak
1 à 2 kleine gedroogde pepertjes (toko)
125 g crème fraîche
peper en zout
3 el dille vers gehakt of 3 tl gedroogde dille
75 g rucola gesneden
125 g geraspte Parano- of parmezaanse kaas
eventueel 75 g gehakte walnoten

bereiding: kook vast water voor de penne. Fruit de ui en knoflook zachtjes in een anti-aanbakpan gedurende vijf minuten. Doe er de champignons bij, en zet het vuur hoog tijdens het bakken. Kook intussen de penne.
Doe peper en zout bij de champignons, de el rode pesto, verkruimel er het pepertje boven en doe er de crème fraîche bij. Voeg er wat water aan toe zodat er een mooie saus ontstaat die niet te dun is. Proef of het op smaak is, voeg er anders het tweede pepertje aan toe, en eventueel nog wat rode pesto.
Roer er tot slot de dille door. Giet de gare penne af en doe deze bij de saus. Roer er de gesneden rucola door en verdeel dit over de voorverwarmde borden. Serveer er de kaas bij en eventueel de gehakte walnoten.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.