Een heerlijke frisse Spaanse lunch met mango en serranoham, vol kleur en fleur. Ook lekker als voorafje.
Hierbij geïnspireerd door man’s kookclub.
Nodig voor 4 personen als lunch en voor 8 personen als voorafje:
150 gram serranoham
100 gram amandelen geroosterd en gehakt
1 mango in partjes
1 rode ui in 1/2 ringetjes
2 rode paprika puntpaprika”s in repen
1 el citroensap
5 el olijfolie extra vergine
3 el rode wijnazijn
1/2 el honing
peper en zout
150 gram jonge bladsla en rucolasla
1/2 stokbrood
Bereiding: droog de serranoham in pakweg een uur in een oven op een met bakpapier beklede bakplaat, strijk er een ander vel bakpapier over uit en laat in een oven van 125 graden drogen tot deze wat knapperig is. Laat de ham afkoelen op keukenpapier. Hussel voorzichtig de sla met de mango, de rode ui, en de paprika om in een slakom. Maak de vinaigrette van de wijnazijn, de olijfolie, honing, zout en peper.
Schep de dressing voorzichtig door de salade en verdeel over vier/ acht borden.
Strooi er de gemalen en geroosterde amandelen over, en verdeel er de serranoham er in stukken over.
Serveer met een stuk stokbrood