Ik maakte gehaktballetjes met feta en verse basilicum. Door het gehakt ging oa nog olijven en geroosterde pijnboompitjes. Dit aten we met volkoren spaghetti en tomatensaus met courgette.
Heerlijke combinatie wat hier geregeld op tafel staat wanneer we weer een vleesdag hebben.
Nieuwsgierig geworden naar meer pastarecepten? kijk dan eens hier.
Voor deze gehaktballetjes met feta en verse basilicum heb je nodig:
voor vier personen:
2 el olijfolie
400 g rundergehakt
75 g feta verkruimeld
50 g geroosterde pijnboompitjes
8 groene olijven gehakt
1 bosje basilicum fijn gehakt
1 grote teen knoflook geperst
zout en peper
Voor de saus:
2 el olijfolie
1 rode ui heel fijn gesnipperd
500 g courgette in kleine blokjes
1 geperste teen knoflook
1/2 el oregano
1 blik Mutti tomatenpulp
250 g gekleurde snacktomaatjes in plakjes
ongeveer 240 g volkoren spaghetti (waarvan ik 50 g neem)
extra erbij: wat verkruimelde feta en gehakte basilicum
!! Verwarm 4 diepe borden voor in een oven van 80 graden, of giet er voor het uitserveren kokend water in.
bereiding gehaktballetjes: kneed alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai er stevige balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Je kunt er als het goed is 16 balletjes van draaien.
Verhit de olie in een kleine braadpan en bak de balletjes bruin in tien minuten.
Bereiding: fruit in een anti-aanbakpan zacht in vijf minuten samen met de knoflook, voeg er daarna de courgette-blokjes aan toe en bak even mee op hoger vuur. Voeg er na vijf minuten de oregano, de tomatenpulp en de tomaatjes aan toe en laat op hoog vuur iets inkoken.
Voeg de saus bij de gehaktballetjes en laat de gehaktballetjes nog even in de saus doorgaren gedurende tien minuten.
Kook intussen de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing.
serveren: verdeel naar behoeft de pasta over de borden. Verdeel er de saus met de gehaktballetjes over en garneer met wat verkruimelde feta en gehakte basilicum.