Dagmenu 100

Mijn dagmenu bestond gisteren uit;

ontbijt: havermoutpap van 40 gram havermout en 11/2 dl sojamelk gekookt, hier doorheen 35 gram gehakte walnoten door roeren en een geprakte banaan. Ik deed er wat mango in stukjes op en kaneel

lunch: pompoenpitten-broodje met een halve avocado geprakt met wat sandwichspread, met daarop plakjes komkommer en cherrytomaatjes.

tussendoor: kopje rooibosthee met met schaaltje nootjes met vijg en een banaan

avondeten: roerbakschotel van spruitjes, champignons, rode paprika, bosui, noten, knoflook, ketjap en sambal

Je hebt nodig voor twee personen:
150 gram Thaise basmatirijst
3 djeroek poeroet blaadjes (limoenblaadjes)
1 lepel kokosolie met kokossmaak
400 gram spruitjes doorgesneden
125 gram kastanjechampignons
1/2 rode puntpaprika in reepjes
4 bosuitjes in ringetjes gesneden
2 gehakte tenen knoflook
4 el ketjap manis
1 tl sambal
8 el kokos

Bereiding: kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing samen met de djeroek poeroet blaadjes. Giet de rijst af en laat droog worden met deksel erop.
Maak intussen de spruitjes-schotel: laat de kokosolie smelten op hoog vuur, roerbak de de spruitjes met de rest van de groenten (behalve de knoflook) op hoog vuur. Voeg er na vijf minuten de ketjap manis, sambal en knoflook aan toe en roer goed om. Zet het vuur zacht en laat nog tien minuten zachtjes bakken.
Serveer de rijst met de spruitjes-schotel en strooi er de kokos over.

tussendoor: koffie met klein Italiaans koekje en later op de avond twee volkoren toastjes met 30+ kaas

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.