Deze abrikozen met room en pistachenootjes zijn heerlijk door het oranjebloesemwater, wat het een heerlijke aromatische smaak én geur geeft.
Ook is de combinatie van de geroosterde pistachenootjes met gekneusd korianderzaad subliem. Het is een van mijn favoriete desserts. Kijk voor meer desserts eens hier.
Voor deze heerlijke abrikozen met room en pistachenootjes heb je nodig:
voor vier personen:
2 blik abrikozen (Del monte)
1 vel bakpapier
4 el kristalsuiker
150 g mascarpone
2 el honing
11/2tl oranjebloesem water (Turks/ Marokkaanse winkels)
45 g pistachenootjes
1 el korianderzaad, gekneusd in vijzel
bereiding: klop de mascarpone met het oranjebloesemwater en honing tot een homogene massa.
Hak de pistachenootjes fijn en rooster ze in een kleine anti-aanbakpan samen met het gekneusde korianderzaad tot het lekker begint te geuren en het mengsel iets verkleurd is. Zet de ovengrill op de hoogste stand en bestrooi de abrikozen met de suiker. Grill de abrikozen tot ze mooi gekleurd zijn. Dit duurt ongeveer een kwartier.
Haal de bakplaat uit de oven en laat iets afkoelen. Verdeel een aantal abrikozenhelften 3 tot 5 pp, vul ze met de mascarpone doormidden van twee kleine lepeltjes. Verdeel er het geroosterde pistache-mengsel over en serveer met een espresso of gewone koffie
Bron: Mezze van Salma Hage